מתכון |

איך מכינים חביתה בלי ביצים טבעונית?

מה אוכלים טבעונים לארוחת בוקר במקום חביתה? לשף קונדיטור הטבעוני זיו סנדלר (מהקונידטוריה סידס) יש פתרון בדמות חביתה או פריטטה מנגולד מקמח חומוס

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פריטטה טבעונית עם מנגולד וקמח חומוס

רכיבים

  • כוס וחצי קמח חומוס
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית מלח (רצוי מלח הודי שחור)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • חופן שמיר קצוץ
  • קומץ צ'ילי
  • 2 כוסות מים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה, לפי הטעם
  • כוס עלי מגולד קצוץ
  • כוס בצל קצוץ
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לשמן תבנית יצוקה.

2. לערבב את כל המרכיבים היבשים, להוסיף מים ולערבב עד שלא נותרו גושים.

3. להוסיף כף שמן זית לבלילה, לתת לה לנוח 5 דקות.

4. להוסיף את הירקות הקצוצים, לערבב היטב ולשפוך לתבנית.

5. אפייה: 20-30 דקות ללא מכסה, עד שהפריטטה יציבה ומתחילה להיסדק ולהשחים. להוציא לרגע, להבריש בשמן זית ולהכניס לתנור לעוד 5 דקות.

6. לאחר האפייה לתת לפריטטה להתקרר לפני החיתוך.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ