מתכון

טרטר בקר על תאנה צלויה של מחניודה

מנה ראשונה חגיגית ממסעדת מחניודה לארוחה קיצית ובמרכזה שילוב מפתיע בין טרטר בקר לתאנים

אליעזר מזרחי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אליעזר מזרחי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
תאנים וטרטר בקר על קריספי בורגול
תאנים וטרטר בקר על קריספי בורגולצילום: נעמי הדרי

רכיבים

לטרטר:

  • 300 גרם נתח קצבים קצוץ
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל ירוק חריף קצוץ (או פחות, לפי הטעם)
  • 10 תמרים לחים קלופים וקצוצים (מומלץ להקפיא לפני הקילוף)
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לתאנים:

  • 12 תאנים
  • כוס יין פורט
  • כוס ליקר דובונה
  • חצי כוס בלסמי
  • כפית ראס-אל-חנות
  • 6 ענפי תימין
  • 2 כפות סילאן
  • מלח ופלפל שחור

לקריספי בורגול:

  • רבע כוס בורגול מושרה

הוראות הכנה

הכנת התאנים:

חוצים את התאנים לחצי ומסדרים בתבנית. מוזגים פורט, דובונה ובלסמי, מפזרים ראס-אל-חנות, תימין וסילאן. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 כעשר דקות. לאחר עשר דקות מוציאים את התאנים לצלחת נפרדת ואת הרוטב הנותר מוזגים לסיר קטן ומצמצמים עד לקבלת סירופ.

הכנת הטרטר:

מערבבים יחד את כל המרכיבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.

הכנת הבורגול:

לאחר ההשריה מטגנים את הבורגול בשמן עמוק עד להזהבה, מסננים ומניחים על נייר סופג.

ההגשה:

מורחים על הצלחת את הסירופ המצומצם שנותר מצליית התאנים, מניחים 3-4 תאנים, לצדם מסדרים את טרטר הבקר ומלמעלה מפזרים מעט קריספי בורגול ובצל ירוק מסולסל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ