פירות יער מקומיים עם פנקוטת וניל ומרנג פריך

ענר צלאל, שף קונדיטור אורח (מסעדת דלאל)
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פירות יער מקומיים עם פנקוטת וניל ומרנג פריך
צילום: דודו בכר
ענר צלאל, שף קונדיטור אורח (מסעדת דלאל)
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

קינוח מרענן בכוס: בתחתית פנקוטה, מעל מרנג פריך ועליו הרבה פירות יער (אפשר להגיש עם סורבה פירות יער או סורבה יוגורט)

רכיבים

לפנקוטה וניל

  • 5 גרם ג'לטין
  • 30 גרם מים קרים
  • 250 מ"ל חלב
  • כפית מחית וניל
  • 175 גרם שוקולד לבן
  • 250 גרם שמנת מתוקה

למרנג פריך (שווייצרי)

  • 50 גרם חלבונים
  • 100 גרם סוכר
  • פירות יער

הוראות הכנה

הכנת הפנקוטה: משרים את הג'לטין במים הקרים. מביאים את החלב לרתיחה עם הווניל ושופכים על השוקולד, מאחדים עם בלנדר מוט. ממיסים ג'לטין במיקרו או בבן מארי ומוסיפים למסה החמה. מסננים ומקררים לטמפרטורת הגוף, מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב, מאחסנים ללילה במקרר (עד 3 ימים).

הכנת המרנג: מקציפים חלבונים וסוכר במהירות על סיר מים חמים עד ל-65 מעלות (חם למגע). מעבירים לקערת מיקסר שולחני עם מטרפה ומערבלים עד שקר ויציב, כ-12 דקות. מזלפים נטיפים ואופים כשלוש שעות ב-90 מעלות.

** ניתן לקנות נשיקות מרנג קנויות ולשבור.

הרכבת המנה: מקציפים במיקסר קלות את הפנקוטה עם פדל גיטרה, עד שחלק ודי יציב. מחלקים ל-6 כוסות ושומרים במקרר. ברגע ההגשה מפזרים את המרנג ומעליו הרבה פירות יער.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ