פירות צלויים על קרם גבינת עזים ושטרויזל שומשום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פירות צלויים על קרם גבינת עזים ושטרויזל שומשום

דרגת קושי: קל
פירות צלויים על קרם גבינת עזים
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

ל-6 מנות:

פירות צלויים

2 נקטרינות

2 משמשים

2 שזיפי סנטה רוזה

לימון

4 כפות סוכר וניל

60 מ"ל ליקר אמרטו

לקרם גבינת עזים

200 מ"ל שמנת מתוקה

50 מ"ל חלב

50 גרם גבינת עזים סנט מור חתוכה גס

30 גרם סוכר

60 גרם חלמונים

4 גרם ג'לטין + 20 גרם מים קרים

לשטרויזל שומשום

50 גרם חמאה

50 גרם קמח

50 גרם שקד טחון

50 גרם סוכר

20 גרם שומשום שחור

הוראות הכנה

פירות צלויים:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חותכים את הפירות לריבועים גדולים וסוחטים מעל מיץ מלימון אחד.

מפזרים בשכבה אחת על מגש עם נייר אפייה.

בוזקים מעל סוכר, וניל ואמרטו.

אופים כשש-שבע דקות, עד שחצי רך, ומקררים.

קרם גבינת עזים: מערבבים ג'לטין עם מים קרים, משהים כ-10 דקות וממיסים (במיקרוגל או על בן מארי).

מביאים לרתיחה שמנת וחלב ומורידים מהאש.

טורפים את הביצים עם הסוכר עד שתפוח, מוזגים שליש מתערובת השמנת על הביצים תוך כדי ערבוב (השוואת טמפרטורות), מחזירים את מסת הביצים החמה לסיר עם השמנת ומבשלים עד שמסמיך (86 מעלות). מעבירים מיד לקערה שיושבת על מי קרח, לעצירת הבישול, ומוסיפים את הג'לטין המומס תוך כדי ערבוב. לאחר כשלוש דקות באמבט הקרח מעבירים למקרר. ניתן לשמור כיומיים.

שטרויזל שומשום: מערבלים את כל המרכיבים עם פדל גיטרה, עד לקבלת פירורים.

משטחים בין שני ניירות אפייה ומרדדים לגובה 0.5 סנטימטר.

חותכים לריבועים ואופים ב-160 מעלות, עד שמתקבל צבע שחום בהיר.

שומרים בקופסה אטומה.

הרכבת הקינוח: מקציפים את קרם גבינת העזים עד שהוא חלק ויציב (כ-7 דקות).

מחלקים לצלחות מרק. במרכז הצלחת עורמים תלולית של קרם, מעליה שטרויזל ומעליו פירות הקיץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות