טפיוקה קוקוס עם סלט פירות טרופי וקרמל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טפיוקה קוקוס עם סלט פירות טרופי וקרמל

קינוח טפיוקה פירותי וקרמלי שייקח אתכם למזרח אסיה, לפי מתכון של ענר צלאל - שף קונדיטור של מסעדת דלאל

דרגת קושי: קל
טפיוקה קוקוס, סלט פירות טרופי וקרמל תמרהינדי
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

ל-6 מנות:

לטפיוקה קוקוס

4 כפות פניני טפיוקה קטנים

פחית חלב קוקוס איכותי (ניתן להשתמש במחית קוקוס קפואה מהחנויות המתמחות – 300 גרם)

סירופ סוכר (לפי הטעם – כמויות שוות של סוכר ומים)

לסלט פירות טרופי

מיטב הפירות הטרופיים האהובים (אננס, מנגו, פפאיה, קיווי, ליצ'י, מלון), חתוכים לקוביות קטנות

לקרמל תמרהינדי

100 גרם סוכר

120 גרם שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

קורט מלח

כף מחית תמרהינדי קנויה

הוראות הכנה

הכנת הטפיוקה: ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה (בעבוע). שופכים פנימה את הטפיוקה תוך כדי ערבוב ומרתיחים עשר דקות ללא מכסה. מורידים מהאש, מכסים ומניחים לעוד 15 דקות. לאחר מכן מסננים ושוטפים במים קרים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים בסירופ סוכר.

סלט פירות טרופי: מערבבים את הפירות, מרוקנים על התערובת 4-3 פסיפלורות ומגרדים מעל מעט ג'ינג'ר טרי. שומרים במקרר.

קרמל תמרהינדי: מחממים את השמנת במיקרו 20 שניות. שופכים לסיר קטן כמחצית מהסוכר בשכבה דקה ואחידה ומניחים על הכיריים, על אש בינונית. כשהסוכר הופך לשקוף ענברי מוסיפים את המחצית השנייה של הסוכר ומבשלים לקרמל בהיר. מוסיפים את החמאה והמלח ולאחר מכן את השמנת בשני חלקים. מרתיחים כדקה ומסננים לקערת ערבוב עמידה בחום. מוסיפים את התמרהינדי ומערבבים למסה אחידה.

הרכבת המנה: שמים מעט טפיוקה בקערית ההגשה, מנקדים בקרמל התמרהינדי ומפזרים מסביב את סלט הפירות הטרופי.

**מאוד מומלץ להוסיף סורבה מנגו / פסיפלורה ואגוזי ברזיל / מקדמיה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות