מתכון: קינוח טפיוקה קוקוס עם סלט פירות טרופי וקרמל

קינוח טפיוקה פירותי וקרמלי שייקח אתכם למזרח אסיה, לפי מתכון של ענר צלאל - שף קונדיטור של מסעדת דלאל

ענר צלאל, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ענר צלאל, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
צילום: דודו בכר

רכיבים

לטפיוקה קוקוס

  • 4 כפות פניני טפיוקה קטנים
  • פחית חלב קוקוס איכותי (ניתן להשתמש במחית קוקוס קפואה מהחנויות המתמחות – 300 גרם)
  • סירופ סוכר (לפי הטעם – כמויות שוות של סוכר ומים)

לסלט פירות טרופי

  • מיטב הפירות הטרופיים האהובים (אננס, מנגו, פפאיה, קיווי, ליצ'י, מלון), חתוכים לקוביות קטנות

לקרמל תמרהינדי

  • 100 גרם סוכר
  • 120 גרם שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • כף מחית תמרהינדי קנויה

הוראות הכנה

הכנת הטפיוקה: ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה (בעבוע). שופכים פנימה את הטפיוקה תוך כדי ערבוב ומרתיחים עשר דקות ללא מכסה. מורידים מהאש, מכסים ומניחים לעוד 15 דקות. לאחר מכן מסננים ושוטפים במים קרים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים בסירופ סוכר.

סלט פירות טרופי: מערבבים את הפירות, מרוקנים על התערובת 4-3 פסיפלורות ומגרדים מעל מעט ג'ינג'ר טרי. שומרים במקרר.

קרמל תמרהינדי: מחממים את השמנת במיקרו 20 שניות. שופכים לסיר קטן כמחצית מהסוכר בשכבה דקה ואחידה ומניחים על הכיריים, על אש בינונית. כשהסוכר הופך לשקוף ענברי מוסיפים את המחצית השנייה של הסוכר ומבשלים לקרמל בהיר. מוסיפים את החמאה והמלח ולאחר מכן את השמנת בשני חלקים. מרתיחים כדקה ומסננים לקערת ערבוב עמידה בחום. מוסיפים את התמרהינדי ומערבבים למסה אחידה.

הרכבת המנה: שמים מעט טפיוקה בקערית ההגשה, מנקדים בקרמל התמרהינדי ומפזרים מסביב את סלט הפירות הטרופי.

**מאוד מומלץ להוסיף סורבה מנגו / פסיפלורה ואגוזי ברזיל / מקדמיה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ