פשטידת לחם ריקוטה, כרישה וסרדינים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פשטידת לחם ריקוטה, כרישה וסרדינים

דרגת קושי: קל
פודינג לחם
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

ל-10-8 מנות:

7 פרוסות עבות (350 גרם) של חלה או לחם לבן

2 כפות שמן זית

2 כרישות פרוסות לחצאי עיגולים דקים

1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה או קוטג'

2 כפות פרמזן מגוררת

2 כפות עירית קצוצה דק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 קופסת סרדינים איכותית מסוננת

3 ביצים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1כוס (250 מ"ל) חלב

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-100 מעלות. מסירים את קרום הלחם (200 גרם נטו), מניחים את הפרוסות בתבנית־צלייה וקולים 30 דקות. בינתיים מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הכרישה, תוך ערבוב מדי פעם עד שהיא רכה ושחומה מעט, בערך 20 דקות. מערבבים בקערה בינונית ריקוטה, פרמזן, עירית, מלח ופלפל. מורחים על כל פרוסה בנדיבות מתערובת הגבינות. משמנים תבנית לאינגליש קייק במעט שמן זית. מניחים בתחתית התבנית חצי מכמות הכרישה. מניחים בתבנית את הפרוסות עומדות וחופפות מעט עד שימלאו את כל התבנית. עורמים מעליהן את החצי הנותר מהכרישה ואת הסרדינים, מפוררים לפיסות גסות. טורפים בקערה גדולה ביצים, שמנת, חלב, מלח ופלפל. מוזגים לאט לאט את הבלילה מעל פרוסות הלחם ומשהים לחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים שעה. אוכלים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות