מתכון

קציצות עוף עם חצילים

קציצות נהדרות; רכות, עשירות ונימוחות, תענוג לארוחה משפחתית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קציצות עוף עם חצילים ותמרים
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

לקציצות

  • 500 גרם חזה עוף או הודו טחון
  • 1 קישוא מגורר דק על פומפייה
  • 1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורר דק על פומפייה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לחציל הצלוי

  • 2 חצילים בינוניים בעלי קליפה מבריקה
  • 2 בצלים גדולים קלופים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 12 תמרים מסוג ברהי או 4 מג'הול (100 גרם נטו) מגולענים וקצוצים גס
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר או סילאן
  • 2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

הוראות הכנה

שמים בקערה את חומרי הקציצות ומערבבים היטב. עדיף להכניס את התערובת למקרר לשעה, זה יקל בהמשך על הגלגול. מוציאים מהמקרר, צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ומניחים בצד. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות. קולפים את החצילים, תוך השארת מעט פסים דקים מן הקליפה, וחותכים לקוביות קטנות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות החצילים ואת קוביות הבצלים, מוסיפים שמן זית ומלח ופלפל, מערבבים וצולים 40-30 דקות, עד הזהבה יפה. מערבבים מדי פעם. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים תמרים ותבלינים עד שעולה מהם ניחוח נעים (דקה־שתיים). מוסיפים את החצילים והבצלים הצלויים, מערבבים ומוסיפים סילאן ומים. מרתיחים, מוסיפים את הקציצות לסיר, מכסים, מביאים לרתיחה בשנית ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות, ללא ערבוב. כעת מערבבים בזהירות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים קלות ומגישים לצד אורז מהביל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ