מתכון

עוף צלוי בבהרט עם בורגול ותמרים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
עוף צלוי בבהרט 
עם בורגול ותמרים
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 6 ירכי עוף

למשרה

  • 1/3 כוס סילאן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית הל טחון

לבורגול

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים דקים
  • 1 כוס בורגול בינוני (אפשר גם בורגול מלא)
  • 12 תמרים מסוג ברהי או 4 מג'הול (100 גרם נטו) מגולענים וקצוצים גס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 מקלות קינמון

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את חומרי המשרה. מוסיפים את העוף, מכסים ומשרים במקרר לשעתיים או ללילה. מחממים תנור ל-240 מעלות. מעבירים את העוף, כולל נוזלי המשרה, לתבנית צלייה, צד העור כלפי מעלה. צולים 20 דקות, מנמיכים ל-180 וצולים 20 דקות נוספות, מדי פעם אוספים את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית ומרטיבים את העוף. בינתיים מכינים את הבצל: במחבת בינונית מחממים שמן על אש בינונית. מוסיפים בצלים פרוסים ומטגנים על אש בינונית־קטנה תוך ערבוב מדי פעם בפעם עד שהבצל מקבל צבע דבש עמוק. כעת מכינים את הבורגול: שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים את רוב מי השטיפה, חוץ מכמות של 3 כפות. מניחים לבורגול לתפוח במשך עשר דקות ומערבבים מדי פעם בפעם. מוסיפים לו את הבצלים השחומים, תמרים, פטרוזיליה, לימון ואת התבלינים (פרט לקינמון) ומערבבים היטב. מניחים את הבורגול בין ומתחת לירכי העוף, מניחים מקלות קינמון וצולים עוד 25 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ