מתכון

עוגת תמרים בחושה עם פיסטוק ותפוז

עוגה רכה ונימוחה, מרשימה במיוחד לאירוח. השילוב בין התמרים לטחינה יוצר עוגה בטעמים מגרים של דבש וחלווה

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת תמרים, 
פיסטוק ותפוז

רכיבים

  • 400 גרם (נטו) תמרים מגולענים — ברהי, מג'הול או תמרים מגולענים באריזת ואקום (עדיף אורגניים)
  • 1 ו-2/3 (400 מ"ל) כוסות מים קרים
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 2/3 כוס טחינה גולמית (150 גרם)
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 1 ו-1/2 כפיות סודה לשתייה
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • גרידת תפוז שלם
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח מנופה

לציפוי

  • 1 כף חמאה מומסת
  • 100 גרם פיסטוקים טבעיים קצוצים דק
  • 2 כפות סוכר קנים או דמררה
  • 1 כפית קינמון

הוראות הכנה

מניחים תמרים בקערה, מוסיפים מים ומיץ תפוזים ומשרים חצי שעה, מעבירים לקערת מעבד המזון וטוחנים היטב. מוסיפים טחינה גולמית, קינמון ומלח וטוחנים עוד 2 דקות. מעבירים בחזרה לקערה, מוסיפים סודה לשתייה ומניחים לעשר דקות (התערובת תתפח מעט). בינתיים מכינים את הציפוי: מרסקים במעבד מזון פיסטוקים עד לקבלת פירורים דקים (לא אבקה). מערבבים בקערה קטנה 2 כפות מהפיסטוקים הקצוצים, סוכר וקינמון. משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת. מקפידים לשמן גם את הטבעת הפנימית ואת כל המגרעות. זורים את תערובת הפיסטוקים והסוכר על דפנות התבנית, ומסובבים עד שתצפה באופן אחיד את כל הדפנות והטבעת הפנימית. את השכבה הדקה של התערובת שנשארת בתחתית התבנית מנערים ומפזרים באופן שווה בתחתית. בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות בינונית חמאה, סוכר וגרידת תפוז עד לקבלת תערובת תפוחה, מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים, מוסיפים את תערובת התמרים ומערבלים קלות. מוסיפים קמח ומה שנותר מהפיסטוקים ומערבלים ידנית, ממש מעט, רק עד שהקמח נבלע בתערובת (מעט גושי קמח לא יפריעו). מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצקים את הבצק לתבנית ואופים שעה. ממתינים לפחות חצי שעה בטרם הופכים את התבנית.

תגובות