מרק גרגירי חומוס, דלעת ועדשים פרסי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק גרגירי חומוס, דלעת ועדשים פרסי

דרגת קושי: קל
גרגרי חומוס לימור תירוש
לימור לניאדו תירוש

מרק פרסי קלאסי, מתובל בעדינות ומלא בטעמים חמצמצים מענגים. אני אוהבת להגיש אותו עם בצל מקורמל ועם אטריות דקיקות ומטוגנות עד השחמה - יחד זה סוג של פלא ממכר.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

ל-8-6 מנות:

כוס גרגירי חומוס (200 גרם) מושרים ללילה עם הרבה מים וחצי כפית סודה לשתייה

8 כוסות מים
כוס עדשים כתומות, מבוררות ושטופות
750 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 כפות שמן זית
6 שיני שום כתושות
צרור גדול של כוסברה שטוף וקצוץ
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
כפית וחצי כמון
כפית וחצי מלח
1/4 כפית פלפל לבן טחון
(או פלפל שחור)
להגשה: אטריות דקיקות (למרק) מטוגנות במעט שמן על להבה נמוכה עד השחמה, בצל מטוגן שחום, כוסברה קצוצה ופלחי לימון

הוראות הכנה

מסננים את החומוס ממי ההשריה ושוטפים במים. שמים בסיר גדול גרגירי חומוס מסוננים ומים, מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכסים, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים שעה על בעבוע עדין. מוסיפים עדשים ודלעת, מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכסים ומבשלים עוד שעה על בעבוע עדין. שולפים את קוביות הדלעת לצלחת עמוקה ומועכים מעט עם מזלג לקבלת חוטים, מחזירים לסיר כולל נוזלי הדלעת שניגרו. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום כתוש תוך כדי ערבוב למשך דקה עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים למרק את השום עם השמן שבו טוגן ומוסיפים את הכוסברה, מיץ הלימון והתבלינים. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.

לפני ההגשה מתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מים או מיץ לימון. מגישים אם רוצים עם אחד או יותר מאלה: אטריות דקיקות מטוגנות במעט שמן עד השחמה, בצל מטוגן שחום, כוסברה קצוצה ופלחי לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות