מתכון

גרגירי חומוס מתובלים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גרגרי חומוס לימור תירוש
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

פתרון נפלא לנשנוש במקום הפיצוחים המוכרים. מצוין לשלב אותם גם בסלטים, או על ממרח חומוס חמים.

רכיבים

  • 3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים) מסוננים
  • 2 כפות קמח חומוס, קמח אורז
  • או קמח רגיל
  • 3 כפיות פפריקה מעושנת
  • או רגילה
  • 2 כפיות מלח אטלנטי
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית כמון טחון
  • כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • חצי כפית או יותר פפריקה חריפה או פלפל קאיין
  • 4 כפות שמן זית

הוראות הכנה

אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים: משרים לשלוש דקות במים רותחים ומסננים. שמים בקערה בינונית קמח ואת כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים היטב עד ציפוי הגרגירים. מחממים ווק או מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים על להבה גדולה חצי מכמות החומוס. מטגנים תוך ערבוב מתמיד למשך 5 דקות, עד הזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג. מוזגים עוד 2 כפות שמן זית לווק ומטגנים את החצי הנותר של הגרגירים. מגישים חמים.

תגובות