מתכון

כריך נקניק עם ממרח עגבניות מיובשות ביתי

להכנת כריך פסטרמה טעים במיוחד מומלץ להשתמש בלחם שאור איכותי, בשילוב של רוטב עגבניות מיובשות ואפילו בצל כבוש

גל ידיד, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גל ידיד, אופה אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
כריך נקניק או פסטרמה עם ממרח עגבניות מיובשות
צילום: רמי שלוש

רכיבים

  • שתי פרוסות לחם שאוהבים (רצוי שאור)
  • חרדל ומיונז לפי הטעם
  • 40 גרם נקניק, רצוי
  • פסטרמה
  • פרוסות עגבנייה ומלפפון
  • עלה חסה

לממרח עגבניות

  • 5 עגבניות תמר בשלות
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל
  • אורגנו

לבצל כבוש

  • 3 בצלים סגולים חתוכים לפרוסות דקות
  • חצי כוס שמן זית
  • רבע כוס בלסמי / חומץ בן יין
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • קורט מלח
  • קורט סוכר

הוראות הכנה

ממרח עגבניות: מחממים תנור ל-170 מעלות. חותכים את העגבניות, מניחים בתבנית אפייה ובוזקים עליהן שמן זית, מלח גס, פלפל שחור ואורגנו. מכניסים לתנור למשך 20 דקות. מעבירים את העגבניות האפויות למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומשפרים טעם במידת הצורך.

בצל כבוש: מערבבים את שמן הזית עם בלסמי, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח וסוכר ומכניסים  לצנצנת. מוסיפים לצנצנת את פרוסות הבצל ואוטמים עם מכסה. מעבירים את הצנצנת למקרר לשעה והבצל מוכן לאכילה. הבצל הכבוש מחזיק זמן רב יחסית בכלי אטום במקרר.

הרכבת הכריך: מורחים חרדל ומיונז על פרוסת הכריך. מניחים את הפסטרמה או הנקניק, מעליו מניחים פרוסות עגבנייה טרייה ופרוסות מלפפון ומעליהן את הבצל הכבוש מכסים בעלי חסה. על פרוסת "המכסה" מורחים כמות נדיבה של ממרח עגבניות וסוגרים את הכריך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ