כריך לביבות פראסה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כריך לביבות פראסה

דרגת קושי: קל
כריך לביבות פראסה
דן לב

כריך לביבות פראסה (כרישה) הוא כריך מפנק, שאפשר לאכול חם או קר. הכריך עשוי מלביבות כרישה מטוגנות בשילוב צזיקי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לחמניית מכולת (שמינייה)

ממרח עגבניות מיובשות

צזיקי

פטרוזיליה

ללביבות:

75 מ"ל שמן זית

3 בצלים

450 גרם כרישה

1 כפית פלפל ירוק

3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית כמון

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית כורכום

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

120 גרם קמח תופח

1 כף אבקת אפייה

2 ביצים

150 מ"ל חלב

55 גרם חמאה

הוראות הכנה

לביבות פראסה: מחממים מחבת, יוצקים שמן זית, מוסיפים שלושה בצלים קצוצים ואת הכרישה, ומאדים עד ריכוך כ-15 דקות. נותנים לבצלים ולכרישה להתקרר.

שמים בקערה תבלינים – פלפל ירוק, פטרוזיליה, כמון, קינמון, כורכום, סוכר ומלח –ומערבבים הכל לתערובת אחידה.

בקערה נוספת שמים קמח תופח, אבקת אפייה, 2 ביצים טרופות, חלב וחמאה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הכרישה לקערת התבלינים ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את הבלילה לקערה עם הכרישה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצרים כדורים בגודל קציצה וטופחים מכל צד כדי לקבל לביבה שטוחה מעט. מניחים את הלביבות במחבת עם שמן חם ומטגנים קלות מכל צד.

להכנת הכריך: מורחים בלחמנייה את ממרח העגבניות המיובשות, מניחים את לביבות הכרישה ושמים מעל צזיקי ופטרוזיליה טרייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות