מתכון

פיצה טבעונית ירוקה

פיצה טבעונית מחומרים מזינים בלבד לפי המתכון של דני וגלית מרשק

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
פיצה ירוקה

רכיבים

לבצק פיצה דק ללא שמרים:

  • 1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות שומשום מלא
  • 2 כפות גרעיני חמניה

לפסטו קייל:

  • 1 כוס עלי קייל קצוצים
  • 1/3 כוס גרעיני חמנייה
  • 2 שיני שום
  • כף מיץ לימון
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות:

  • קייל טרי, ארוגולה טרייה, נבטי חמניה, עלי בזיליקום טרי או כל ירוק אחר לפי הטעם

הוראות הכנה

מערבבים את הקמח עם המלח והמים עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט. במידת הצורך מוסיפים מים או קמח כדי להגיע למרקם הרצוי. משמנים את הידיים בשמן זית, עוטפים את הבצק ונותנים לו לנוח כרבע שעה. בינתיים מכינים פסטו קייל: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד שמתקבל פסטו במרקם אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן זית.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לבצק דק, מורחים מעט מים ומפזרים שומשום מלא וגרעיני חמנייה. מהדקים קלות עם מערוך ומכניסים לתנור. אופים אפייה חלקית במשך 4 דקות ב–200 מעלות בתנור שחומם מראש.

מוציאים מהתנור, הופכים על נייר האפייה — כעת שכבת הגרעינים נמצאת בתחתית הבצק.

מורחים שכבה של פסטו קייל. מכניסים חזרה לתנור ל–6–8 דקות נוספות להשלמת אפייה.

מוציאים מהתנור ומפזרים למעלה את הירוקים הטריים. התוצאה כל כך קלילה ורעננה עד שסביר שלא תתגעגעו לגבינה. אבל אפשר בהחלט לפזר מעט גרגרי חומוס מבושלים ורכים כדי לתת תחושה יותר שבעה.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות