מתכון

פיצה דלעת טבעונית

גם טבעונית וגם נטולת גלוטן, הפיצה של גלית ודני מרשק מנצלת את יכולותיה המופלאות של הדלעת גם כתוספת וכפסטו

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פיצה דלעת
פיצה דלעת נטולת גלוטןצילום: אילן אסייג
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

בפיצה הזאת, אומרים דני וגלית מרשק, בחרנו לתת את הבמה לדלעת העונתית המופלאה. צלינו קרפצ'יו דלעת בתנור כדי ליהנות מהמתקתקות שלה והנחנו אותה על מצע של פסטו גרעיני דלעת.

רכיבים

לבצק ללא גלוטן:

  • 250 גרם קמח (*תערובת ללא גלוטן של "שי של הטבע")
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • 1 כף סוכר קנים
  • 1 כוס מים
  • כפית רוזמרין קצוץ
  • 2 כפות שמן זית

לפסטו גרעיני דלעת:

  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 2 כפות זעתר או אורגנו טרי
  • 2 שיני שום
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לתוספות:

  • 200 גרם דלעת קלופה חתוכה לפרוסות דקיקות
  • 1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה לטבעות בעובי של 1 ס"מ
  • 10 עלי מרווה רצוי קטנים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 50 גרם גבינה טבעונית**

הוראות הכנה

מערבבים ידנית בקערה או במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים. מוסיפים את הסוכר, המלח והרוזמרין. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים מים או קמח. מוסיפים את שמן הזית. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה של כ- 45 דקות.

בינתיים מערבבים את הדלעת החתוכה עם מעט שמן זית ומלח. מניחים את הפרוסות בנפרד על נייר אפיה וצולים בתנור בחום של 200 מעלות למספר דקות עד להזהבה.

במעבד מזון טוחנים את רכיבי הפסטו עד לקבלת מרקם אחיד.

לאחר התפיחה, מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח. מכניסים לאפייה חלקית של 4 דקות ב- 200 מעלות. מוציאים והופכים. מורחים את הפסטו ומניחים מעל את פרוסות הדלעת הצלויות וטבעות הכרישה. מפזרים עלי מרווה ונגיעות קטנות של גבינה טבעונית. מחזירים לתנור להמשך אפיה של 7-8 דקות עד שהבצק מוכן והכרישה מזהיבה.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות