פיצה דלעת טבעונית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פיצה דלעת טבעונית

גם טבעונית וגם נטולת גלוטן, הפיצה של גלית ודני מרשק מנצלת את יכולותיה המופלאות של הדלעת גם כתוספת וכפסטו

דרגת קושי: קל
פיצה דלעת
אילן אסייג

בפיצה הזאת, אומרים דני וגלית מרשק, בחרנו לתת את הבמה לדלעת העונתית המופלאה. צלינו קרפצ'יו דלעת בתנור כדי ליהנות מהמתקתקות שלה והנחנו אותה על מצע של פסטו גרעיני דלעת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לבצק ללא גלוטן:

250 גרם קמח (*תערובת ללא גלוטן של "שי של הטבע")

כפית שמרים יבשים

כפית מלח

1 כף סוכר קנים

1 כוס מים

כפית רוזמרין קצוץ

2 כפות שמן זית

לפסטו גרעיני דלעת:

1/2 כוס גרעיני דלעת

2 כפות זעתר או אורגנו טרי

2 שיני שום

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

לתוספות:

200 גרם דלעת קלופה חתוכה לפרוסות דקיקות

1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה לטבעות בעובי של 1 ס"מ

10 עלי מרווה רצוי קטנים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

50 גרם גבינה טבעונית**

הוראות הכנה

מערבבים ידנית בקערה או במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים. מוסיפים את הסוכר, המלח והרוזמרין. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים מים או קמח. מוסיפים את שמן הזית. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה של כ- 45 דקות.

בינתיים מערבבים את הדלעת החתוכה עם מעט שמן זית ומלח. מניחים את הפרוסות בנפרד על נייר אפיה וצולים בתנור בחום של 200 מעלות למספר דקות עד להזהבה.

במעבד מזון טוחנים את רכיבי הפסטו עד לקבלת מרקם אחיד.

לאחר התפיחה, מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח. מכניסים לאפייה חלקית של 4 דקות ב- 200 מעלות. מוציאים והופכים. מורחים את הפסטו ומניחים מעל את פרוסות הדלעת הצלויות וטבעות הכרישה. מפזרים עלי מרווה ונגיעות קטנות של גבינה טבעונית. מחזירים לתנור להמשך אפיה של 7-8 דקות עד שהבצק מוכן והכרישה מזהיבה.

טיפים

*לקמח: תערובת ללא גלוטן של "שי של הטבע" המכילה שילוב של קמחים: אורז מלא, דוחן, עדשים כתומות, טפיוקה, עמילן תפוח אדמה, קסנטן גאם וגואר גאם. האחרונים מפצים על היעדר גלוטן ויוצרים אלסטיות. הבצק נוח לעבודה והטעם קרוב למקור.

**גבינה טבעונית - המרשקים ממליצים על מוצרלה טבעונית שאותה מייצרים במעדניית "ויטופיה" בראשון לציון. ייצור ביתי ללא חומרים משמרים והיא מיועדת במיוחד לפיצה — נמסה ומשחימה באפייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות