פיצה חומוס מהירה במחבת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פיצה חומוס מהירה במחבת

פיצה טבעונית ונטולת גלוטן מהירה וקלה להכנה לפי מתכון של גלית ודני מרשק

דרגת קושי: קל
פיצה חומוס מהירה במחבת
אילן אסייג
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 5

רכיבים

לבסיס מקמח חומוס:

1 כוס קמח חומוס מנופה

1 כוס מים

שליש כפית מלח

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

כפית אורגנו או זעתר מיובש

3 כפות שמן זית

לרוטב עגבניות ביתי:

בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום קצוצות

5 עגבניות בשלות

½ כפית טימין יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

3 כפות שמן זית

לתוספות:

טבעות בצל סגול דקות, עגבניות שרי חצויות, 2 כפות מפטה עיזים 5% מפוררת (לצמחונים) או ממוצרלה טבעונית, חצי כוס ארוגולה טרייה קצוצה

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את קמח החומוס, המים, מלח ותבלינים עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים. נותנים לבלילה לנוח כחצי שעה.

בינתיים מכינים רוטב עגבניות: מטגנים קלות במחבת בצל בינוני קצוץ במעט שמן זית. כשמתחיל להשחים מוסיפים שיני שום קצוצות. נהנים 3–4 דקות מארומה משגעת ומכבים. מעבירים למעבד מזון עם העגבניות וטוחנים לרסק אחיד. מעבירים חזרה למחבת, מתבלים במלח, פלפל ומעט טימין מיובש ומבשלים כרבע שעה עד שהרוטב סמיך.

מחממים מחבת בקוטר 24 ס"מ שמתאימה לאפייה בתנור. משמנים בכף שמן זית. מוזגים את הבלילה ומזלפים מעל 2 כפות שמן זית נוספות. מבשלים 4 דקות על אש בינונית ללא מכסה.

מוסיפים למחבת עם בסיס החומוס חמש כפות רוטב העגבניות ואת יתר התוספות (למעט הארוגולה) ומכניסים לאפיה של 4–6 דקות בתנור בטמפ' של 200 מעלות עד שהפיצה מזהיבה. מומלץ לסובב את המחבת במהלך האפייה לקבלת אפייה אחידה. מגישים עם ארוגולה טריה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות