מתכון

פיצה קלאסית (אבל טבעונית ובריאה)

הפיצה הטבעונית של גלית ודני מרשק עשויה מחומרים מזינים, מקמח בריא יותר, מרוטב ביתי ועם הרבה יותר ירקות

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
פיצה קלאסית עם גילופי
זוקיני מעל
פיצה קלאסית עם גילופי זוקיני מעלצילום: אילן אסייג

רכיבים

לבסיס:

  • 3.5 כוסות קמח כוסמין מלא (רצוי של "מנחת הארץ" — קמח מלא בטחינת אבני ריחיים)
  • כף שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • כף סוכר קנים
  • 1.5 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן זית

לרוטב עגבניות ביתי:

  • בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 5 עגבניות בשלות
  • ½ כפית טימין יבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית

לתוספות:

  • כוס גילופי זוקיני (באמצעות קולפן), כוס גבינה טבעונית לפיצה

הוראות הכנה

מערבבים ידנית בקערה או במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים היבשים. מערבבים דקה ואז מוסיפים את הסוכר והמלח. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ואלסטי אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים מים או קמח. לשים כ–5 דקות במהירות גבוהה ולאחר מכן מוסיפים את שמן הזית. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה של כ–45 דקות עד להכפלת הנפח. בינתיים מבשלים את רוטב העגבניות כמו במתכון הקודם. משרים את גילופי הזוקיני בקערה עם מעט שמן זית.

לאחר שהבצק תפח, מעבירים למשטח לרידוד. הבצק מתאים לפיצה עבה או ל–2 פיצות דקות. בגירסה המשפחתית שלנו זה מתאים לפיצה דקה אחת ולפיצות אישיות לילדים. הנה, סגרנו גם פעילות לאחר הצהריים.

מרדדים על נייר אפייה מקומח לעובי הרצוי, מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את גילופי הזוקיני ואת הגבינה הטבעונית. האמיצים מוזמנים להוסיף עכשיו טבעות דקות של פלפל ירוק חריף ו/או פרוסות דקות של שום. אופים בחום של 200 מעלות כ–10 דקות עד שהבצק והגבינה משחימים. קחו בחשבון שבצק עבה וגבינה טבעונית זקוקים לזמן אפייה ארוך יותר.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ