מתכון

סלט אורז בר, קישואים ונענע

לקישואים יש יחסי ציבור גרועים, אבל הנה מתכון שמוכיח שמדובר בטעות

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט "אורז" בר, קישואים ונענע
סלט "אורז" בר, קישואים ונענעצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 מנות

אורז בר הוא לא אורז. הוא סוג של דגן, וצורתו היבשה היא מקלונים קצרים, שחורים ודקים מאוד. בעת הבישול הגרגרים מתפצחים וריח אגוזי מתפשט במטבח. מעבר למרקם ולטעם, הגרגרים האלו גם מצטיינים בערכם התזונתי הגבוה.

רכיבים

  • 1/2 כוס אורז בר
  • 2 זוקיני חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • כ-10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

לרוטב:

  • 1 למון גראס קצוץ
  • 2 שיני שום קלופות
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • עלים מ-10 גבעולי נענע
  • מיץ מ-1 לימון
  • 5 כפות שמן זית

הוראות הכנה

שוטפים היטב את אורז הבר ומבשלים בשפע מים כ-40 דקות או עד שהגרגרים מתפצחים. מסננים את המים ושוטפים במים קרים. מניחים בקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.

הכנת הרוטב:

במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית. מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים בהדרגה את שמן הזית. יוצקים את הרוטב על גבי המרכיבים בקערה, מערבבים היטב ומגישים.

תגובות