קישואים ממולאים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קישואים ממולאים

קישוא ממולא בתבשיל בניחוח מעושן הודות לפריקי ולפפריקה שמדגישים את הטעם

8 סועדים דרגת קושי: קל
קישואים ממולאים
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 5

רכיבים

16 קישואים בינוניים עגולים

לרוטב:

1 כף שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

1 עלה דפנה

1 כפית מלח

8 עגבניות בשלות קצוצות דק (אפשר להמיר חצי מהן בפחית שימורים איכותית של עגבניות מרוסקות)

למילוי:

1/2 כוס פריקי

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

3 שיני שום

1 בצל

כ-10 גבעולי פטרוזיליה

1 כפית כורכום

1 כפית ראס אל חנות

1 עגבנייה מגוררת

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

לתנור:

1/2 כוס מים

4 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הרוטב:

בסיר רחב ושטוח מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומאדים בו את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את עלה הדפנה, העגבניות והמלח ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד כחצי שעה. מערבבים מדי פעם, ואם חסרים נוזלים – מוסיפים מעט מים.

בינתיים מכינים את הממולאים:

חותכים את החלק העליון של הקישוא (אבל לא זורקים) ומרוקנים את החלק התחתון. חשוב לשמור על דפנות עבות כדי שהקישוא יחזיק מעמד בזמן הבישול. חוזרים על הפעולה עם שאר הקישואים. שומרים מחצית מ"בשר" הקישואים שרוקנו (את השאר אפשר לזרוק או להכין ממרח קישואים, כפי שניתן לראות בהמשך).

הכנת המילוי:

משרים את הפריקי בשפע מים למשך כרבע שעה. מסננים היטב את המים וקולים במחבת חמה (ללא שמן. הקלייה מדגישה את הטעמים המעושנים של הפריקי). מערבבים מדי פעם ומוסיפים את הפפריקה המעושנת. מסירים מהאש לאחר 4-5 דקות ומניחים בקערה ביחד עם הבשר הטחון. במעבד מזון טוחנים היטב את השום, הבצל והפטרוזיליה, ומעבירים לקערה עם הבשר. מגרדים פנימה את העגבנייה ומוסיפים גם את התבלינים. לשים היטב את כל החומרים יחד וממלאים את הקישואים בתערובת הבשר.

מחממים תנור ל-150 מעלות. מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר עם הרוטב וסוגרים אותם עם ה"מכסה" ששמרנו בצד (החלק העליון של הקישואים). מוסיפים את המים והשמן, סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור למשך שעתיים וחצי. לאחר זמן זה, מסירים את הכיסוי של הסיר ומעבירים את התנור למצב גריל. מוציאים את הסיר לאחר 20 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות