מתכון

חזה עוף ברוטב קשיו, קישואים ונענע

מנה שסוד הקסם שלה טמון בממרח הקישואים שנולד בטעות

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חזה עוף ברוטב קשיו, קישואים ונענע
חזה עוף ברוטב קשיו, קישואים ונענעצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 מנות

הכנתי את הממרח הזה בפעם הראשונה שהכנתי קישואים ממולאים, כי נראה לי חבל לזרוק את כל מה שנותר לאחר ריקונם. אפשר ליהנות מהממרח כפי שהוא, או להפוך אותו לבסיס לתבשילים שונים. הפעם הוא משודך לחזה עוף, אבל אפשר גם להקפיץ איתו טופו או ירקות.

רכיבים

  • 700 גרם פילה עוף, פרוס לנתחים (אפשר להשתמש גם בחזה עוף)
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית טיקה

לרוטב:

  • 1 כף שמן זית
  • 4 קישואים פרוסים
  • (אפשר להשתמש ב"בשר" קישואים מרוקנים)
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 כפית טיקה (תבלין הודי)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס קשיו
  • 3 שיני שום קלופות
  • 10 עלי נענע

להגשה:

  • בצל ירוק קצוץ דק
  • אורז לבן מבושל

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הקישואים ומערבבים. ממשיכים בבישול עד שהקישואים מתרככים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מורידים מהאש. מעבירים למעבד מזון ביחד עם שאר מרכיבי הרוטב וטוחנים עד לקבלת ממרח חלק. אם המרקם סמיך מדי, מוסיפים בהדרגה מעט מים.

הכנת התבשיל:

מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. כאשר השמן חם, מוסיפים את נתחי העוף ביחד עם תבלין הטיקה. צורבים אותם משני הצדדים ומוסיפים את הממרח שהכנו. מערבבים. יוצקים בהדרגה מעט מים כדי "לפתוח" את הרוטב. מערבבים. מסירים מן האש כאשר נתחי העוף מבושלים (אחרי כ–5 דקות) והרוטב במידת הסמיכות הרצויה. מומלץ להגיש עם אורז לבן ובצל ירוק קצוץ.

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות