חזה עוף ברוטב קשיו, קישואים ונענע - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חזה עוף ברוטב קשיו, קישואים ונענע

מנה שסוד הקסם שלה טמון בממרח הקישואים שנולד בטעות

2-4 מנות דרגת קושי: קל
חזה עוף ברוטב קשיו, קישואים ונענע
מתן שופן

הכנתי את הממרח הזה בפעם הראשונה שהכנתי קישואים ממולאים, כי נראה לי חבל לזרוק את כל מה שנותר לאחר ריקונם. אפשר ליהנות מהממרח כפי שהוא, או להפוך אותו לבסיס לתבשילים שונים. הפעם הוא משודך לחזה עוף, אבל אפשר גם להקפיץ איתו טופו או ירקות.

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

700 גרם פילה עוף, פרוס לנתחים (אפשר להשתמש גם בחזה עוף)

1 כף שמן זית

1/2 כפית טיקה

לרוטב:

1 כף שמן זית

4 קישואים פרוסים

(אפשר להשתמש ב"בשר" קישואים מרוקנים)

1 בצל קצוץ גס

1 כפית טיקה (תבלין הודי)

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כוס קשיו

3 שיני שום קלופות

10 עלי נענע

להגשה:

בצל ירוק קצוץ דק

אורז לבן מבושל

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הקישואים ומערבבים. ממשיכים בבישול עד שהקישואים מתרככים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מורידים מהאש. מעבירים למעבד מזון ביחד עם שאר מרכיבי הרוטב וטוחנים עד לקבלת ממרח חלק. אם המרקם סמיך מדי, מוסיפים בהדרגה מעט מים.

הכנת התבשיל:

מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. כאשר השמן חם, מוסיפים את נתחי העוף ביחד עם תבלין הטיקה. צורבים אותם משני הצדדים ומוסיפים את הממרח שהכנו. מערבבים. יוצקים בהדרגה מעט מים כדי "לפתוח" את הרוטב. מערבבים. מסירים מן האש כאשר נתחי העוף מבושלים (אחרי כ–5 דקות) והרוטב במידת הסמיכות הרצויה. מומלץ להגיש עם אורז לבן ובצל ירוק קצוץ.

טיפים

*אפשר לערבב פלפלים ירוקים ואדומים יחד.

*למציאת הטעם המנצח, ניתן לשנות את כמויות הכוסברה מול הפלפל הירוק/האדום, להוריד או להוסיף הל וציפורן.

*הסחוג יכול להישמר במקרר כחודשיים-שלושה, רק הקפידו לאטום היטב את הצנצנת וכן לא להכניס סכין עם פירורי לחם.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות