מתכון |

סלט שעועית ועוף מפורק

אם נשאר לכם עוף מאמש, למחרת ניתן להכין ממנו סלט קר שהוא ארוחה של ממש

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט שעועית ועוף מפורק
מתן שופן
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
2-4 מנות

"לא זורקים אוכל" הוא עיקרון בסיסי ומהותי במטבח. מסיבה לא ברורה יש מי שמתקשים לאכול את השאריות של אתמול, אך בעיני פעמים רבות האוכל אפילו משתבח לאחר יממה במקרר. המנה הזאת עושה שימוש בעיקרון זה: אם נשאר לכם עוף מאמש, למחרת ניתן להכין ממנו סלט קר שהוא ארוחה של ממש.

רכיבים

  • 1/2 כוס שעועית לבנה

  • 1/2 כוס שעועית אדומה ו/או מנומרת (אפשר להשתמש רק

  • בסוג אחד)

  • 1 כרע עוף צלויה ומפורקת

  • 1/4 צרור כוסברה קצוץ

  • 1 בצל סגול קצוץ דק

לתיבול:

  • 2 כפיות אריסה

  • 1/2 כף שמן זית

  • מיץ מ-1/2 לימון סחוט

  • קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

אם אין שאריות עוף צלוי, ניתן להכין אחד בקלות: לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות מכניסים כרעי עוף בתוך תבנית מכוסה, יחד עם מעט שמן זית, מלח גס או אטלנטי ופלפל שחור ומשאירים למשך שעה. לאחר מכן מסירים את הכיסוי, מעבירים את התנור למצב גריל וממשיכים לצלות עוד כעשרים דקות.

משרים את השעועית בשפע מים למשך 24 שעות. מדי כמה שעות מחליפים את המים. לאחר מכן מבשלים את השעועית בשפע מים למשך שעתיים לפחות (עד ריכוך מלא). בזמן הבישול יש לכפות (להסיר באמצעות כף) את ה"קצף" שמצטבר בראש הסיר.

מסננים את המים, שוטפים ומניחים בקערה ביחד עם הבצל הסגול, הכוסברה והעוף המפורק.

הכנת הרוטב:

מערבבים יחד את כל המצרכים ויוצקים לתוך הקערה עם מרכיבי הסלט. מערבבים ומגישים למרכז השולחן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ