פסטת חלמונים ברוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שביתה איטלקית פסטת חלמונים ברוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע

פסטה חלומית על בסיס מתכון של השף תומאס קלר בשילוב רוטב שנרקח בדירת רווקים בתל אביב והפך כבר למיתולוגי. הכירו את הבלוג של עמרי פולק - שביתה איטלקית

4 מנות דרגת קושי: בינוני
פסטת חלמונים ברוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע
עומרי פולק

אני חייב להודות שאני לא מחובבי הפסטה הארוכה, יותר מדי השפרצות של רוטב על חולצות אהובות לימדו אותי לקח כאוב. עם פסטה קצרה, שלרוב גם תצליח לאסוף יותר רוטב בדרך לפה, יש לי יחסים הרבה יותר מוצלחים. עם זאת, מדי פעם מתעורר בי החשק לגוון קצת ואני נותן עוד סיכוי למקרוני, לבוקטיני ולפפרדלה, פסטה רחבה (בין שניים לשלושה ס"מ) ורק מעט ארוכה.

יש משהו במאסיביות שלה שגם הופך אותה לקלה להכנה בבית (אין הרבה התעסקות ואפשר פשוט לקרוע ביד), וגם משדרג את חוויית האכילה תודות לנוכחות רצינית על הצלחת. ברוב מקרים היא תגיע עם רוטב ראגו או בולונז שהתבשלו שעות ארוכות, ותשתלב מצוין עם הטעמים העמוקים. למען הגיוון ניסיתי להכין בצק חדש המבוסס רובו על חלמונים (מתכון של השף האמריקאי תומאס קלר).

הרוטב נשמע מאוד פשוט, כיאה למשהו שרוקחים בדירות השותפים בת"א, אבל השילוב בין שלושת מרכיביו הוא תענוג לבלוטות הטעם, כך שגם אם לא תכינו פסטה בעצמכם שווה לנסות אותו עם פסטה יבשה. עגבניות שרי (שרי תמר או ליקופן, כל סוג של עגבניות קטנות שתבחרו), גבינת עיזים ונענע. זה הכול. היופי פה הוא הכנסת הגבינה כבר בשלב מוקדם אל המחבת והמסתה בעדינות, כך שתיצור יחד עם מיצי העגבניות את בסיס הרוטב.

_

עומרי פולק הוא בעל הבלוג שביתה איטלקית

10תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 5

רכיבים

לבצק פסטת חלמונים:

225 גרם קמח לפסטה או קמח 00

6 חלמונים
ביצה
כפית חלב (אפשר להמיר למים אם מעוניינים להכין רוטב בשרי וזה מתנגש מבחינת כשרות)
כפית שמן זית
קורט מלח

לרוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע:

חצי קילו עגבניות שרי/שרי תמר/ליקופן, חתוך לרבעים

חצי גליל גבינת עיזים, חתוך לפרוסות
15-10 עלי נענע
שמן זית
סוכר, מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

הכנת בצק הפסטה
הכנת בצק פסטה
עומרי פולק

מערבבים בקערת מיקסר או על משטח עבודה את הקמח והמלח ויוצרים שקע באמצע.

אל השקע שופכים בעדינות את החלמונים, הביצה, שמן הזית והחלב.

בעזרת וו גיטרה או תנועות מעגליות עם האצבעות מערבבים את תערובת הקמח עם הנוזלים עד לקבלת בצק אחיד.

מקמחים קלות משטח עבודה ולשים את הבצק כ-15 דקות (דוחפים הרחק מכם בעזרת שורש כף היד ואז מעצבים חזרה לצורת כדור), על מנת ליצור בו קשרי גלוטן שיהפכו אותו לאלסטי. כשהבצק יהיה חלק ולא דביק מדי תדעו שהוא מוכן.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה בטמפרטורת החדר (אפשר במקרר אם יש עוד כמה שעות עד לבישול עצמו) כחצי שעה לפחות.

מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק פעמיים בשלב הרחב ביותר של מכונת הפסטה (קפלו אחרי הפעם הראשונה, כדי ליצור עלה מרובע) ואז עד לשלב המתאים מבחינת העובי (אצלי זה נע בין 7 ל-8, כשהשלב האחרון הוא 9).

חתכו לאטריות ארוכות ורחבות (בין שניים לשלושה ס"מ).

אפשר לתלות לייבוש עד לבישול, שכמובן ייעשה במים רותחים ומומלחים.

זמן הבישול ישתנה לפי עובי הפסטה, אבל בכל מקרה הוא לא יעלה 3-2 דקות שכן מדובר בפסטה טרייה.

הכנת רוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע
רוטב עגבניות עם גבינת עיזים ונענע
עומרי פולק

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות על אש בינונית.

מפזרים על העגבניות מעט סוכר (כפית), מלח ופלפל שחור גרוס.

אחרי שהעגבניות התרככו מעט והגירו חלק מהנוזלים שלהן, מוסיפים למחבת את פרוסות הגבינה והנענע ומערבבים.

ממשיכים לבשל עד שכל הגבינה נמסה והתקבל רוטב סמיך.

מוסיפים למחבת את הפסטה המוכנה ומבשלים יחד כדקה נוספת תוך כדי ערבוב לפני ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות