שביתה איטלקית

פסטת חלמונים ברוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע

פסטה חלומית על בסיס מתכון של השף תומאס קלר בשילוב רוטב שנרקח בדירת רווקים בתל אביב והפך כבר למיתולוגי. הכירו את הבלוג של עמרי פולק - שביתה איטלקית

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פסטת חלמונים ברוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע
פסטת חלמונים ברוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענעצילום: עומרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 מנות

אני חייב להודות שאני לא מחובבי הפסטה הארוכה, יותר מדי השפרצות של רוטב על חולצות אהובות לימדו אותי לקח כאוב. עם פסטה קצרה, שלרוב גם תצליח לאסוף יותר רוטב בדרך לפה, יש לי יחסים הרבה יותר מוצלחים. עם זאת, מדי פעם מתעורר בי החשק לגוון קצת ואני נותן עוד סיכוי למקרוני, לבוקטיני ולפפרדלה, פסטה רחבה (בין שניים לשלושה ס"מ) ורק מעט ארוכה.

יש משהו במאסיביות שלה שגם הופך אותה לקלה להכנה בבית (אין הרבה התעסקות ואפשר פשוט לקרוע ביד), וגם משדרג את חוויית האכילה תודות לנוכחות רצינית על הצלחת. ברוב מקרים היא תגיע עם רוטב ראגו או בולונז שהתבשלו שעות ארוכות, ותשתלב מצוין עם הטעמים העמוקים. למען הגיוון ניסיתי להכין בצק חדש המבוסס רובו על חלמונים (מתכון של השף האמריקאי תומאס קלר).

הרוטב נשמע מאוד פשוט, כיאה למשהו שרוקחים בדירות השותפים בת"א, אבל השילוב בין שלושת מרכיביו הוא תענוג לבלוטות הטעם, כך שגם אם לא תכינו פסטה בעצמכם שווה לנסות אותו עם פסטה יבשה. עגבניות שרי (שרי תמר או ליקופן, כל סוג של עגבניות קטנות שתבחרו), גבינת עיזים ונענע. זה הכול. היופי פה הוא הכנסת הגבינה כבר בשלב מוקדם אל המחבת והמסתה בעדינות, כך שתיצור יחד עם מיצי העגבניות את בסיס הרוטב.

_

עומרי פולק הוא בעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

  • 225 גרם קמח לפסטה או קמח 00
  • 6 חלמונים
  • ביצה
  • כפית חלב (אפשר להמיר למים אם מעוניינים להכין רוטב בשרי וזה מתנגש מבחינת כשרות)
  • כפית שמן זית
  • קורט מלח
  • חצי קילו עגבניות שרי/שרי תמר/ליקופן, חתוך לרבעים
  • חצי גליל גבינת עיזים, חתוך לפרוסות
  • 15-10 עלי נענע
  • שמן זית
  • סוכר, מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

הכנת בצק פסטה

מערבבים בקערת מיקסר או על משטח עבודה את הקמח והמלח ויוצרים שקע באמצע.

אל השקע שופכים בעדינות את החלמונים, הביצה, שמן הזית והחלב.

בעזרת וו גיטרה או תנועות מעגליות עם האצבעות מערבבים את תערובת הקמח עם הנוזלים עד לקבלת בצק אחיד.

מקמחים קלות משטח עבודה ולשים את הבצק כ-15 דקות (דוחפים הרחק מכם בעזרת שורש כף היד ואז מעצבים חזרה לצורת כדור), על מנת ליצור בו קשרי גלוטן שיהפכו אותו לאלסטי. כשהבצק יהיה חלק ולא דביק מדי תדעו שהוא מוכן.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה בטמפרטורת החדר (אפשר במקרר אם יש עוד כמה שעות עד לבישול עצמו) כחצי שעה לפחות.

מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק פעמיים בשלב הרחב ביותר של מכונת הפסטה (קפלו אחרי הפעם הראשונה, כדי ליצור עלה מרובע) ואז עד לשלב המתאים מבחינת העובי (אצלי זה נע בין 7 ל-8, כשהשלב האחרון הוא 9).

חתכו לאטריות ארוכות ורחבות (בין שניים לשלושה ס"מ).

אפשר לתלות לייבוש עד לבישול, שכמובן ייעשה במים רותחים ומומלחים.

זמן הבישול ישתנה לפי עובי הפסטה, אבל בכל מקרה הוא לא יעלה 3-2 דקות שכן מדובר בפסטה טרייה.

רוטב עגבניות עם גבינת עיזים ונענע

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות על אש בינונית.

מפזרים על העגבניות מעט סוכר (כפית), מלח ופלפל שחור גרוס.

אחרי שהעגבניות התרככו מעט והגירו חלק מהנוזלים שלהן, מוסיפים למחבת את פרוסות הגבינה והנענע ומערבבים.

ממשיכים לבשל עד שכל הגבינה נמסה והתקבל רוטב סמיך.

מוסיפים למחבת את הפסטה המוכנה ומבשלים יחד כדקה נוספת תוך כדי ערבוב לפני ההגשה.

תגובות