כרוב ממולא באורז ובשר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עלי כרוב ממולאים באורז ובשר

מלפוף הוא שמו של הכרוב הערבי הגדול והפחוס והוא מתאים במיוחד למלאכת המילוי. מעליו הגדולים מכינים ממולאים מתובלים של אורז ובשר

דרגת קושי: קל
מלפוף של דוחול ספדי
דן פרץ

מלפוף הוא שמו של הכרוב הערבי הגדול והפחוס והוא מתאים במיוחד למלאכת המילוי. בעונה, אפשר להשיג אותו בשווקים ביישובים ערביים, ולעתים תכופות גם בשווקים גדולים מחוץ למגזר. אם בשום אופן לא מוצאים מלפוף, אפשר להשתמש גם בכרוב רגיל.

לכתבה המלאה של רונית ורד על המטבח של שושלת ספדי

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

למילוי:

3 כוסות אורז עגול או בסמטי

½ קילו בשר טלה, קצוץ גס בסכין או טחון גס במטחנת בשר

¼ כוס שמן זית

1 כף שטוחה בהרט דוחול (מתכון בהמשך)

½ כפית קינמון טחון

1 כפית מלח

לבהרט דוחול:

100 גרם פלפל אנגלי

50 גרם פלפל שחור

1 אגוז מוסקט שלם

למלפוף:

1 כרוב ירוק גדול וטרי מאוד, עדיף מהסוג הערבי הפחוס (מלפוף)

מילוי אורז ובשר

מלח, לפי הטעם

מיץ סחוט טרי מ–2 לימונים

מים, לכיסוי העלים הממולאים

1/3 כוס שמן זית

הוראות הכנה

אום דוחול מכינה מלפוף
דן פרץ

מכינים בהרט:

טוחנים את התבלינים במטחנת קפה או במטחנת תבלינים, או כותשים אותם בעלי ומכתש. לחלופין אפשר לבקש ממוכר התבלינים לטחון אותם עבורכם.

מכינים מילוי:

מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ולשים במשך כמה דקות לקבלת תערובת אחידה.

הכמות תספיק להכנת סיר ממולאים משפחתי. אם נשארות שאריות של מילוי אפשר להקפיא אותן לשימוש עתידי.

מכינים מלפוף:

יש שתי דרכים לפירוק והפרדה של עלי הכרוב בלי שייקרעו:

1. מקפיאים את הכרוב. מוציאים אותו מהמקפיא ומניחים לו להפשיר לאטו. כשיסתיים תהליך ההפשרה, יהיו עליו רכים וקלים להפרדה.

2. מרתיחים מים בסיר גדול שיכול להכיל את הכרוב בשלמותו.

באמצעות סכין מסירים את הקלח של הכרוב, זה שמתחיל במקום שבו היה מחובר לשיח שעליו צמח.

מכניסים את הכרוב כולו למים הרותחים ומניחים לו להתבשל במשך 10−5 דקות, עד שעליו רכים ונפרדים בקלות. אם קילפתם כמה שכבות של עלים והשכבות הבאות מסרבות להיפרד בקלות, מחזירים את הכרוב למים הרותחים ונותנים לו להתרכך כמה דקות נוספות.

עכשיו כשהעלים מפורקים, פורשים כל עלה בנפרד על משטח העבודה.

מסירים באמצעות סכין את העורק הלבן הקשה במרכזו של העלה. שומרים בצד.

חוצים את העלה לשתי יריעות.

לוקחים מעט מהמילוי ויוצרים נקניק צר וארוך בכיוון הסיבים של העלה. מגלגלים את העלה כך שיעטוף את המילוי כשהקצוות שלו מקופלים פנימה וסגורים.

מהדקים את העלה הממולא בעדינות בכף היד.

מרפדים את תחתית הסיר בעורקים הלבנים ששמרנו. מסדרים מעל בצפיפות את עלי הכרוב הממולאים.

מפזרים את המלח ומזלפים את מיץ הלימון. מוסיפים מים עד לגובה העלים ומזלפים שמן זית. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה מתונה במשך שעתיים. מורידים את הסיר מהאש ומניחים לו לעמוד מכוסה במשך 10 דקות. הופכים את הסיר על מגש ואוכלים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות