מתכון

עוגיות גְּרָיְבֶּה במילוי רחת לוקום

העוגיות הפריכות והמתפוררות בפה, נפלאות בעדינותן ומתוקות בדיוק במידה ולא יותר, הודות למילוי ממתקי רחת לוקום מבושמים במי ורדים, שהתרככו ונמסו מעט בזמן האפייה

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות גְּרָיְבֶּה במילוי רחת לוקום
עוגיות גְּרָיְבֶּה במילוי רחת לוקוםצילום: דן פרץ
רונית ורד
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

גרָייבֶּה ברחת הוא שמן של העוגיות האלה בערבית והן פריכות ומתפוררות בפה, נפלאות בעדינותן ומתוקות בדיוק במידה ולא יותר, הודות למילוי ממתקי רחת לוקום מבושמים במי ורדים, שהתרככו ונמסו מעט בזמן האפייה. בניגוד לחוקים המוכרים התקפים להכנת בצקים בדרגת פריכות גבוהה, הבצק הזה עובר עיבוד ולישה אינטנסיביים וארוכים יחסית.

מכל העוגיות, הכנתן של אלה דורשת מקסימום סבלנות. פריכותו הרבה של הבצק הופכת את העבודה איתו למאתגרת מעט, אבל התוצאה שווה את ההשקעה. הנשים לבית ספדי מכינות את העוגיות האלה בזריזות מעוררת קנאה. בתוך דקות הן מוציאות תחת ידיהן המיומנות שורות־שורות של עוגיות דקות וחטובות. כמו סימני שאלה של בצק, הן חובקות בתוכן רחת צמיגית שגולגלה לנקניקים דקים. לא מוכרחים ליצור מהבצק צורות אחידות ומושלמות שכאלה. גם נקניקי בצק קטנים ממולאים שנאפו בצורה זו או עוגלו מעט לצורת פרסה יהיו לעוגיות משובחות שנמסות על הלשון.

לכתבה המלאה של רונית ורד על המטבח של שושלת ספדי

רכיבים

  • ½ קילו קמח לבן
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס שמן צמחי
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם (6 כפות) שמנת חמוצה
  • 400 גרם רחת לוקום, למילוי

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–200 מעלות (חום בינוני־גבוה).

מכינים את הבצק:

בקערה מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר ואבקת האפייה.

מוסיפים את השמן ומעסים אותו לתוך הקמח באמצעות הידיים.

מוסיפים את החמאה ולשים היטב.

מוסיפים את השמנת החמוצה ולשים היטב במשך 10 דקות, עד שהבצק רך, חלק וגמיש מאוד.

מכינים את העוגיות:

תולשים מהבצק פיסות קטנות ומגלגלים לכדורים.

באמצעות הידיים פותחים כל כדור לאליפסה דקה.

מגלגלים פיסות רחת לנקניקים דקיקים באורך אליפסת הבצק.

מניחים את נקניק הרחת במרכז כל אליפסת בצק, סוגרים, מהדקים היטב בידיים ויוצרים צורת S.

מסדרים את העוגיות במרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור החם במשך 10 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות לקבל צבע אבל לא מזהיבות.

מקררים ושומרים בקופסה אטומה.

אפשר גם להקפיא חלק מהעוגיות לפני האפייה ולאפות כשמתחשק. אין צורך להפשיר אותן לפני האפייה.

תגובות