שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

חלה מתוקה קלועה

לשבת או לקראת עונת החגים - מתכון לחלה מתוקה קלועה עם פירות יבשים של הקונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה (מקונדיטוריית ביסקוטי)

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:3 חלות גדולות, או 4 חלות בתבנית אינגליש קייק
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות שמרים או 1 שקית שמרית
  • 400-500 מ"ל (2-2.5 כוסות) מים
  • 2 ביצים+ 1 ביצה להברשה
  • 3/4 כוס (150 מ"ל) שמן
  • 3/4 כוס (150 מ"ל) דבש
  • 600 גרם פירות יבשים קצוצים- משמשים, תמרים, דבלים, חמוציות

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

בקערה, מערבבים את הקמח עם המלח.

יוצרים גומה, מניחים במרכזה את השמרים ומוסיפים בהדרגה מים פושרים.

מערבבים קצרות עם מזלג עד שמתחילה להיווצר עיסה.

בקערה, מערבבים דבש, ביצים ושמן ומוסיפים לעיסת הבצק.

מוסיפים גם את הפירות היבשים.

לשים עוד 10 דקות עד שהבצק הופך לחלק ואלסטי.

במידת הצורך מוסיפים קמח אם הבצק רטוב מדי, או מים אם הוא יבש מדי.

ההתפחה:

מניחים ללילה להתפחה במקרר.

משטחים את הבצק בעדינות בעזר היד ליחידה מלבנית ומחלקים ל-3 או 4 חלקים שווים, כתלות בתבנית האפייה וגודל החלה הרצויה.

כל חלק פורסים ל-3 רצועות שוות. מעגלים מעט כל רצועה ומעצבים אותה למעין סיגר ארוך.

יוצרים צמה: מצמידים את הקצוות הרחוקים של גלילי הבצק. מעבירים את הגליל הימני אל בין שני הגלילים האחרים. את הגליל השמאלי מעבירים מבין שני הגלילים האחרים. חוזרים על הפעולה עד שנוצרת צמה.

כשמגיעים לסוף, מצמידים את הקצוות היטב, כדי שלא ייפרדו בתהליך האפייה.

מעבירים לתבנית אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד הכפלת נפח בתבנית.

האפייה:

טרם האפייה מברישים את החלה בביצה.

אם רוצים, מפזרים, כמו תמונה, שומשום, פרג, אגוזים, שיבולת שועל וכד'.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 5 דקות. לאחר מכן, מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואופים למשך 25 דקות נוספות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ