מתכון

סלט דלעת של סבתא

הגרסה הפשוטה והמהירה לסלט צ'ירשי

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט דלעת של סבתא
סלט דלעת של סבתאצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:צנצנת של 250 מ"ל

אפשר להתבלבל ולקרוא לסלט הזה צ'ירשי, אבל למעשה זוהי הגרסה הפשוטה והמהירה שלו. המקור כולל ירקות נוספים כמו תפוח אדמה, אבל סבתא שלי לימדה אותי כיצד בלי יותר מדי מצרכים ובזמן קצר אפשר להעמיד סלט מבושל שישדרג כל כריך וארוחה.

רכיבים

  • 500 גרם דלעת
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כפית אריסה איכותית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח

הוראות הכנה

מקלפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות גדולות.

מעבירים אותן לסיר קטן וממלאים מים עד מחצית מגובהן. מכסים את הסיר ומאדים את הדלעת כחצי שעה או עד שהיא מתרככת לחלוטין.

מסננים את המים ומועכים את הדלעת במזלג. מומלץ להניח את מחית הדלעת במסננת דקה למשך כ-10 דקות כדי להגיר את כל הנוזלים.

מעבירים את המחית לקערה ומוסיפים את שאר המצרכים.

מערבבים היטב ומגישים למרכז השולחן או מאחסנים בצנצנת.

תגובות