מתכון

מאפינס דלורית

מאפינס מפתיע בהשראה אמריקאית עם קמח כוסמין ומייפל

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאפינס דלורית
מאפינס דלוריתצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מאפינס

אפייה עוד נתפשת בעיני כמדע מדויק, ולכן אני חובב במיוחד עוגות בחושות: מערבבים את כל המצרכים יחד, מכניסים לתנור ומתקבל מאפה. המתכון אמנם שואב השראה מארצות הברית המוגזמת, אבל שיניתי אותו מעט: השתמשתי בקמח כוסמין במקום קמח לבן, ובמייפל במקום סוכר.

רכיבים

  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין
  • כוס וחצי (190 גרם) דלורית מגוררת
  • כ-30 יחידות (45 גרם) פקאנים טחונים
  • 1 כף (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות מייפל אמיתי
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 8 כפיות חמאת בוטנים איכותית (לא חובה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים היטב את כל המצרכים יחד (למעט חמאת הבוטנים).

משמנים תבנית שקעים וממלאים כל שקע בתערובת בצורה שווה.

אם אוהבים, מחדירים כפית חמאת בוטנים בכל שקע.

מכניסים לתנור למשך כ-40 דקות, או עד שהם עוברים בהצלחה את מבחן הקיסם (מכניסים קיסם לאחד המאפינס, ואם הוא יוצא נקי – הם מוכנים).

מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים להם להצטנן לחלוטין.

מחלצים אותם בעדינות מהתבנית ומגישים.

תגובות