ניוקי דלעת ערמונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ניוקי דלעת ערמונים

לדלעת הערמונים טעם אגוזי ייחודי ועל כן היא שידוך מופלא לניוקי

2-3 סועדים דרגת קושי: בינוני
ניוקי דלעת ערמונים
מתן שופן

דלעת ערמונים היא אחת החביבות עלי, בשל מרקמה החלק יחסית לשאר הדלועים וכמובן בזכות טעמה האגוזי העשיר. חסרונה הבולט לעין הוא צורתה המקשה על קילופה, אך במתכון הנוכחי אין צורך לקלף אותה.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

1 דלעת ערמונים במשקל 500 גרם

1 כוס פחות 2 כפות (120 גרם) קמח

מעט קמח לקימוח משטח העבודה

לרוטב:

2 כפות תערובת פטריות מיובשות

1 כף שמן זית

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

1 בצל קצוץ דק (1/2ס"מ x 1/2ס"מ)

1 גזר קצוץ לקוביות קטנות (1/2ס"מ x 1/2ס"מ)

5 פטריות שמפיניון קצוצות דק

1 שן שום כתושה

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

1/2 כוס יין לבן

להגשה:

1 כף שמן זית

פטריות שמפיניון טריות פרוסות גס (לא חובה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות על חום תחתון. חוצים את דלעת הערמונים לשניים ומכניסים אותה לתנור למסילה התחתונה למשך כ-40 דקות (או עד שהיא מתרככת לחלוטין). מוציאים מהתנור ומניחים לה להצטנן מעט. כאשר הדלעת עדיין חמימה מעט, מסירים את הגרעינים והסיבים סביבם ולאחר מכן מגרדים באמצעות כף את בשרה ומעבירים לקערה (משקל בשר הדלעת האפוי צריך להיות כ-270 גרם). מועכים היטב עם מועך תפוחי אדמה. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים. התוצאה היא בצק דביק למדי.

מקמחים בנדיבות את משטח העבודה ומעבירים אליו את גוש הבצק. מקמחים אותו מעט ומחלקים אותו ל-6-8 חתיכות. מרדדים כל חתיכה ל"נקניק" בעובי שאוהבים על משטח מקומח. קורצים כל נקניק לחתיכות באורך של כ-2-3 ס"מ. דואגים שחתיכות הניוקי לא יהיו צמודות זו לזו ומניחים להן מעט להתייבש.

הכנת הרוטב:

מניחים את תערובת הפטריות המיובשות בכוס ומשרים אותן במים רותחים כ-10 דקות. בינתיים מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, אגוז המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים. כאשר הבצל הופך לשקוף, מוסיפים את הגזר והפטריות ומערבבים. לאחר כ-5 דקות, מוסיפים את השום ומחצית מכמות הפטרוזיליה. מערבבים, ממשיכים לאדות כדקה ומוסיפים את היין הלבן. מערבבים ומנמיכים את האש. לאחר כ-5 דקות, מוסיפים את "תה" הפטריות המיובשות (מסננים את הפטריות ומשתמשים במים המושרים). מערבבים היטב ומניחים לנוזלים להצטמצם כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.

הרכבת המנה:

מביאים לרתיחה שפע מים בסיר גדול. מעבירים פנימה את הניוקי בקבוצות קטנות (כ-10 יחידות בכל פעם). הניוקי מוכנים כאשר הם צפים. מוציאים אותם מהמים באמצעות כף מחוררת ומעבירים לרוטב בעודו ממשיך להתבשל על אש קטנה. אם חסרים מעט נוזלים ברוטב, מומלץ להוסיף 3 כפות ממי הבישול. בכל פעם שמוסיפים פנימה ניוקי מוכנים, יש לערבב אותם בעדינות ברוטב או לשקשק את המחבת. אם הם נדבקים זה לזה, יש להוסיף מעט שמן זית.

הגשה:

מעבירים את הניוקי לצלחות, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מן הפטרוזיליה הקצוצה שנותרה לנו ופטריות טריות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות