מוסיף המון: ספגטי ברוטב לימון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מוסיף המון: ספגטי ברוטב לימון

קלה ומרעננת בחודשים החמים ומעוררת אליהם געגוע בחודשים הקרים, מנה של ספגטי ברוטב לימון תשנה את כל מה שחשבתם על חמיצות

4 מנות דרגת קושי: קל
ספגטי ברוטב לימון
עמרי פולק

מי שמכיר אותי היטב לא יהסס לקבוע כי יש לי לעתים נטייה לחמצמצות. אין זה פלא, מאז ומתמיד הייתה לי משיכה מסוימת לטעם החמוץ. לא הרבה ילדים יזמינו מרצונם סורבה לימון במקום לבחור בשוקולד או וניל (טעם משעמם בעיניי); אני לא זוכר איך קראו להן, אבל כשהייתי קטן היו סוכריות חמוצות שהיו גורמות לעיוותים עד שמגיעים לחלק המתוק שאהבתי כל כך. עם הזמן זה מעט התעדן, אבל עדיין העוגה האהובה עליי היא טארט לימון.

לאחר וידוי שכזה אין זה יפתיע אף אחד כשאספר שאחד המתכונים שהכי מרתקים אותי במטבח האיטלקי הוא ספגטי ברוטב לימון. עוד לפני שטעמתי יכולתי לחשוב על החמצמצות הלימונית ברוטב, אבל תהיתי כיצד היא משתלבת עם פסטה ושאר מרכיבי המנה. אגלה לכם סוד, התשובה היא מעולה. אגלה לכם עוד סוד, היא אפילו מוצלחת יותר עם ליים (כשהוא בעונה).

בעיניי יש משהו מאוד ישראלי במנה הזאת, בעיקר בשל העובדה שהלימוניות שלה מתאימה את עצמה כמעט לכל עונות השנה בישראל (מלבד אולי ימי החורף הבודדים שמפציעים פה מדי פעם) - קלה ורעננה בקיץ ובאביב ומעוררת אליהם געגוע מתחת לשמש הסתווית. אפשר להכין את הרוטב עם סוגים אחרים של פסטה ארוכה, אפשר גם עם קצרה.

__

עמרי פולק הוא בעל הבלוג שביתה איטלקית

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 (10)

רכיבים

לספגטי ברוטב לימון:

500 גרם ספגטי

לימון גדול
שתי כפות חמאה
חבילת שמנת לבישול
חצי כוס יין לבן
שתי שיני שום קצוצות
מלח ופלפל

הוראות הכנה

מקלפים את הלימון בעדינות (רק את החלק הצהוב) או מגרדים עם זסטר ופורסים את הקליפה לשערות דקיקות (שמרו כמה בצד, מחוץ למחבת, כדי שיישארו צהובות ויפות. השתמשו בהן רק בסיום לקישוט המנה).

ממיסים את החמאה עם השום באש בינונית על מחבת גדולה, מוסיפים את שערות הלימון ומערבבים חצי דקה. שופכים פנימה את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי (כשלוש דקות).

מוסיפים את השמנת לבישול ומרתיחים עד לקבלת רוטב סמיך (כחמש דקות), מתבלים*
במקביל מרתיחים סיר מים ומכינים את הספגטי, אחרי סינון מוסיפים למחבת ומבשלים עוד דקה עם הרוטב.

* רוצים לחזק את הטעם הלימוני של המנה? סחטו חצי לימון פנימה בתום השלב השלישי וערבבו עד שמתקבל רוטב סמיך.

ספגטי ברוטב לימון
עמרי פולק


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות