מתכון

עוגת גזר, צימוקים וברנדי חגיגית

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת דבש

רכיבים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כוס (220 מ"ל) שמן
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 2 כפיות (שקית) אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 100 גרם צימוקים, מושרים בברנדי כשעה
  • מעט קמח
  • 4-3 גזרים, מגוררים

הוראות הכנה

מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכרים והדבש כ-5 דקות עד שהתערובת מקבלת מעט נפח. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כדקה-שתיים עד שהשמן נבלע בתערובת והיא הופכת לאחידה.

מוסיפים לקערה את הקמח, הקינמון, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את קליפות התפוז והלימון המגוררות ואת אגוזי הפקאן.

מסננים את הצימוקים מהברנדי, מקמחים אותם קלות ומוסיפים לתערובת.

מוסיפים את הגזרים ומערבבים לפיזור אחיד.

יוצקים את התערובת לתבניות אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 דקות.

תגובות