מתכון

עוגה בחושה עם תפוחים וגרנולה

במקום קראמבל - גרנולה פציחה בעוגה בחושה תפוחית ונהדרת. מתכון של השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 3 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס דבש
  • ½1 כוסות (300 גרם) שמן
  • ¼2 כוסות (300 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (50 גרם) צימוקים
  • 1 כוס (50 גרם) אגוזי מלך, טחונים גס
  • 2 כוסות (200 גרם) תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כוס (100 גרם) גרנולה (לא קלויה)
  • מעט סירופ מייפל

הוראות הכנה

מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר והדבש כ-5 דקות עד שהתערובת מקבלת מעט נפח.

מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כדקה-שתיים עד שהשמן נבלע בתערובת והיא הופכת לאחידה.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, אגוז המוסקט, הקינמון ותמצית הווניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגרנולה, האגוזים, הצימוקים והתפוחים ומערבבים לפיזור אחיד.

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש. לאחר האפייה יוצקים על העוגה מעט סירופ מייפל.

תגובות