עוגה בחושה עם תפוחים וגרנולה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגה בחושה עם תפוחים וגרנולה

במקום קראמבל - גרנולה פציחה בעוגה בחושה תפוחית ונהדרת. מתכון של השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

דרגת קושי: קל
תומר אפלבאום
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

3 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 כוס דבש

½1 כוסות (300 גרם) שמן

¼2 כוסות (300 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

קורט אגוז מוסקט טחון

1 כפית אבקת קינמון

1 כפית תמצית וניל

1 כוס (50 גרם) צימוקים

1 כוס (50 גרם) אגוזי מלך, טחונים גס

2 כוסות (200 גרם) תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 כוס (100 גרם) גרנולה (לא קלויה)

מעט סירופ מייפל

הוראות הכנה

מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר והדבש כ-5 דקות עד שהתערובת מקבלת מעט נפח.

מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כדקה-שתיים עד שהשמן נבלע בתערובת והיא הופכת לאחידה.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, אגוז המוסקט, הקינמון ותמצית הווניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגרנולה, האגוזים, הצימוקים והתפוחים ומערבבים לפיזור אחיד.

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש. לאחר האפייה יוצקים על העוגה מעט סירופ מייפל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות