מתכון: מרק עוף וג'ינג'ר

ואפילו עם קמצוץ דבש, מדובר במרק העוף המפתיע עם שפיץ של חריפות

רועי טל, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: אנטולי מיכאלו ובן פטר
רועי טל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מרק עוף יהודי הוא אחת מתרופות הסבתא הידועות ביותר, וחוץ מזה - ברוב הבתים מגישים אותו בחגים כמנה ראשונה, לא משנה באיזו עדה. את הדבש הוספנו בשביל המתיקות אבל לא רק. כדי לא לשעמם בחרתי להוסיף ג'ינג'ר כתוספת מן המטבח האסייתי, שנותנת טעם אופייני לצירים מהמזרח. עם כל התוספות הללו מרק העוף הופך למזון שמחזק אותנו לקראת השנה החדשה.

תגיות:

רכיבים

  • חצי קילו עצמות עוף (גב)
  • חצי קילו גרונות הודו
  • 2 גזרים
  • כרישה אחת
  • שורש סלרי ועלי סלרי
  • שורש פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • 2 קישואים
  • 2 עלי דפנה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • קורט פלפל לבן
  • מלח לטעם
  • 3 כפיות דבש
  • שורש ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור שמיר
  • 3 ליטר מים קרים

הוראות הכנה

מנקים את הבשר והירקות.

קוצצים את הירקות גס, מניחים בתוך בסיר עמוק ומכסים במים קרים.

מרתיחים עם התבלינים ומבשלים כשעה וחצי כשהסיר מכוסה.

בתום הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר למספר דקות ומסננים היטב.

מגישים חם.

תגובות