מרק עוף, דבש וג'ינג'ר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עוף, דבש וג'ינג'ר

דרגת קושי: קל
אנטולי מיכאלו ובן פטר

מרק עוף יהודי הוא אחת מתרופות הסבתא הידועות ביותר, וחוץ מזה - ברוב הבתים מגישים אותו בחגים כמנה ראשונה, לא משנה באיזו עדה. את הדבש הוספנו בשביל המתיקות וכחלק מסמלי החג. כדי לא לשעמם בחרתי להוסיף ג'ינג'ר כתוספת מן המטבח האסייתי, שנותנת טעם אופייני לצירים מהמזרח. עם כל התוספות הללו מרק העוף הופך למזון שמחזק אותנו לקראת השנה החדשה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חצי קילו עצמות עוף (גב)

חצי קילו גרונות הודו

2 גזרים

כרישה אחת

שורש סלרי ועלי סלרי

שורש פטרוזיליה

3 שיני שום

2 קישואים

2 עלי דפנה

5 גרגירי פלפל אנגלי

קורט פלפל לבן

מלח לטעם

3 כפיות דבש

שורש ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור שמיר

3 ליטר מים קרים

הוראות הכנה

מנקים את הבשר והירקות.

קוצצים את הירקות גס, מניחים בתוך בסיר עמוק ומכסים במים קרים.

מרתיחים עם התבלינים ומבשלים כשעה וחצי כשהסיר מכוסה.

בתום הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר למספר דקות ומסננים היטב.

מגישים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות