מתכון

כבד קצוץ גס

רועי טל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: אנטולי מיכאלו ובן פטר
רועי טל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

החלטתי לשדרג את המראה האפרורי ולצרוב אותו בדיוק במידה, אך עם זאת שמרתי על המרכיבים האופייניים ונתתי לכל אחד מהם את הבמה שהוא ראוי לה. הטוויסט במקרה הזה הוא הקישור בין הטעמים, המתבסס על חרדל, לימון וסילאן.

רכיבים

  • קילו כבדי עוף נקיים (רצוי בהירים)
  • 1/2 קילו בצל סגול
  • 8 ענפי תימין
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • 2 כפות סילאן
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח לטעם
  • 1 לימון

הוראות הכנה

מבשלים את הביצים 9 דקות במים רותחים ומקלפים.

קוצצים את הבצל גס ומטגנים באטיות במעט שמן, עד שהוא מתקרמל.

מנקים היטב את הכבדים ומייבשים על מגבת.

מערבבים את הכבדים עם מעט שמן, עלי תימין, מלח ופלפל.

מחממים מחבת עם תחתית עבה, וצורבים את הכבדים בעדינות כדקה מכל צד עד לדרגת M ומניחים בצד לצינון.

כשחומרי הגלם התקררו קוצצים אותם גס ומערבבים עם חרדל, סילאן ומעט לימון.

מתקנים תיבול עם מלח ומגישים באותו יום בטמפרטורת החדר.

תגובות