טאג'ין בקר עם תבלינים מהמזרח - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טאג'ין בקר עם תבלינים מהמזרח

את ההשראה למנה הזאת לקחתי משולחן החג הפרטי שלי בבית אמי, רק במקום טעמים מרוקאים הלכנו לכיוון המזרח הרחוק

דרגת קושי: קל
טאג'ין בקר
דודו בכר

את צלי הבקר המסורתי החלטתי לעטוף בטעמים מחמיאים מהמזרח ויצרתי רוטב קטיפתי וארומתי, שמשתלב נהדר עם בשר.

אל דאגה, אם אין לכם סיר טאג'ין מסורתי בבית, את המנה ניתן לבשל גם בסיר רגיל.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

קילו פאלש פילה (מספר 6) בנתח אחד

6 כפות שמן קנולה

קילו בצל קלוף ופרוס (נטו)

2 ליטר מים

מלח ופלפל שחור

כפית קינמון

חצי כפית ציפורן

כפית ג'ינג'ר (אבקה)

חצי כפית מוסקט טחון

3 כפות רסק עגבניות (אפשר להחליף ב-3 עגבניות מגוררות)

2 כפות קמח

כף סוכר

הוראות הכנה

מחממים סיר עם תחתית עבה וכשהוא חם מוסיפים מעט שמן ובצל.

מאדים את הבצל על אש בינונית, עד שצבעו הופך לענברי.

מוציאים את הבצל ומחממים היטב את הסיר.

כשהסיר חם מאוד מוסיפים מעט שמן ואת נתח הפאלש פילה. צורבים היטב מכל הצדדים, עד שהפילה מקבל צבע מוזהב. 

מחזירים לסיר את הבצל, מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים.

מוסיפים מים ומרתיחים.

מבשלים על אש קטנה כ-3 שעות, ובסופן מורידים את הסיר מהאש ומצננים את התבשיל לילה במקרר.

למחרת מוציאים את נתח הבשר מהנוזלים ובעזרת סכין חדה פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים.

מסדרים בתבנית עמוקה, יוצקים רוטב מעל ומחממים בתנור לפני הגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות