אורז פירורי טלה וחמוציות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז פירורי טלה וחמוציות

דרגת קושי: קל
טאג'ין בקר
דודו בכר

תבשילי אורז הם אהבה פרטית גדולה שלי. את ההשראה למנת האורז הזו שאבתי מהמטבח הערבי, ממנת המנסף. במקור מנסף הוא תבשיל אורז מלא בטעמי כבש. במקרה הנוכחי התבשיל עבר עידון על ידי שימוש בטלה והוספה של חמוציות קצוצות היטב והרבה עשבי תיבול. כך מתקבלת מנה עשירה בבשר וטעמים, אך קלילה ונעימה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

רבע קילו בשר טלה מובחר וטחון

רבע קילו בקר טחון

צרור כוסברה קצוצה דק

צרור נענע, מופרדת לעלים

3 כפות שמן זית

400 גרם אורז יסמין

400 CC מים רתוחים

3 כפות רכז רימונים

צרור פטרוזיליה קצוץ היטב

50 גרם חמוציות מיובשות קצוצות דק מאוד

2 כפות מים מהברז

הוראות הכנה

מחממים היטב סיר עם תחתית עבה.

מוסיפים את בשר הטלה ובשר הבקר וכ-2 כפות מים מהברז. "מטגנים" במים את הבשר עד שהוא מתפורר. מוסיפים עשבי תיבול קצוצים (נענע וכוסברה), אורז, רכז רימונים ומים רתוחים.

מכסים עם מכסה ומגבת ומבשלים על אש קטנה 20 דקות בלי לפתוח. מכבים את האש ומניחים להצטנן 20 דקות נוספות. לאחר מכן מערבבים בעדינות עם חמוציות ופטרוזיליה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות