מתכון

אורז פירורי טלה וחמוציות

רועי טל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טאג'ין בקר
טאג'ין בקרצילום: דודו בכר
רועי טל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

תבשילי אורז הם אהבה פרטית גדולה שלי. את ההשראה למנת האורז הזו שאבתי מהמטבח הערבי, ממנת המנסף. במקור מנסף הוא תבשיל אורז מלא בטעמי כבש. במקרה הנוכחי התבשיל עבר עידון על ידי שימוש בטלה והוספה של חמוציות קצוצות היטב והרבה עשבי תיבול. כך מתקבלת מנה עשירה בבשר וטעמים, אך קלילה ונעימה.

רכיבים

  • רבע קילו בשר טלה מובחר וטחון
  • רבע קילו בקר טחון
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • צרור נענע, מופרדת לעלים
  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם אורז יסמין
  • 400 CC מים רתוחים
  • 3 כפות רכז רימונים
  • צרור פטרוזיליה קצוץ היטב
  • 50 גרם חמוציות מיובשות קצוצות דק מאוד
  • 2 כפות מים מהברז

הוראות הכנה

מחממים היטב סיר עם תחתית עבה.

מוסיפים את בשר הטלה ובשר הבקר וכ-2 כפות מים מהברז. "מטגנים" במים את הבשר עד שהוא מתפורר. מוסיפים עשבי תיבול קצוצים (נענע וכוסברה), אורז, רכז רימונים ומים רתוחים.

מכסים עם מכסה ומגבת ומבשלים על אש קטנה 20 דקות בלי לפתוח. מכבים את האש ומניחים להצטנן 20 דקות נוספות. לאחר מכן מערבבים בעדינות עם חמוציות ופטרוזיליה.

תגובות