מתכון

סלק ממולא בגריסים

מנה מפנקת, עשירה בטעמים ויפהפייה אשר משאירה את האורח הטבעוני הממוצע עם תחושת סיפוק והנאה

רועי טל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלק ממולא גריסים
צילום: אנטולי מיכאלו ובן פטר
רועי טל, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 סועדים

כשמרכיבים תפריט לארוחה חגיגית טבעונית, בדרך כלל נתקלים בבעיה כשמגיעים למנה העיקרית. אני תמיד רוצה לייצר תחושה שבישלתי משהו שנתפס כעיקרית ולא כתוספת, ולכן בחרתי בסלק כמרכיב עיקרי למנה ומילאתי אותו בגריסים. לאחר בישול ארוך מתקבלת מנה מפנקת, עשירה בטעמים ויפהפייה אשר משאירה את האורח הטבעוני הממוצע עם תחושת סיפוק והנאה ואת אוכלי הכל עם מבט שרוצה לטעום גם.

רכיבים

  • 6 סלקים בינוניים (מבושלים במים עד שהם רכים)
  • כוס גריסי פנינה
  • 12 יחידות שזיפים מגולענים קצוצים (אפשר מיובשים)
  • מלח, פלפל שחור
  • 3 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כוסות יין אדום
  • 1/2 כוס סילאן
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1/2 כוס רכז רימונים

הוראות הכנה

מרוקנים את הסלקים המבושלים מתוכנם.

מבשלים את הגריסים במים (כמו בישול פסטה) עד שהם רכים, מסננים ומוסיפים אליהם שזיפים קצוצים, אגוזי מלך, מלח ופלפל לפי הטעם.

נוטלים את הסלקים וממלאים אותם בתערובת.

לרוטב: מערבבים יין אדום, רכז רימונים וקורנפלור ומוסיפים אחר כך שום וסילאן.

מסדרים בסיר את הסלקים ויוצקים מעליהם את הרוטב.

מרתיחים ומבשלים חצי שעה עם מכסה על להבה בינונית וכחצי שעה נוספת ללא מכסה, עד שהרוטב מסמיך והמנה מוכנה.

תגובות