פחזניות פירה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פחזניות פירה

דרגת קושי: קל
פחזניות פירה
אנטולי מיכאלו ובן פטר

הרעיון שלי במקרה הנוכחי, להפוך את הפירה בהגשתו ה"רגילה" לפחזנית, שאוב מהמנה הידועה בכינויה "תפוח אדמה הדוכסית", מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי שאכן עושה שימוש במחית תפוחי אדמה והזלפתה. בארוחת החג בחרתי בצורת שושנים על מנת לייצר מראה משובב וחגיגי על שולחן החג. את הפחזניות אפשר להכין לבד או לקצר תהליכים ולקנות קפואות, אז אופים אותן מעט זמן ומגישים ישר לשולחן.

9תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

1 קילו תפוח אדמה אדום

4 חלמונים

חצי כוס קמח תפוח אדמה או קמח רגיל

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

100 גרם חמאה

1/2 כוס חלב

**לשומרי כשרות: אפשר להחליף את החמאה והחלב בשמן זית באותה כמות של החמאה ולהוסיף כף חרדל דיז׳ון

הוראות הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה כשהם שלמים, עד לריכוך.

מועכים עם חמאה וחלב לקבלת מחית אחידה.

כשמתקרר מוסיפים חלמונים, מוסקט ומלח.

מכניסים לתוך שקית זילוף עם צנתר משונן.

מזליפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בצורת שושנים.

מקפיאים 4 שעות לפחות.

לפני הארוחה מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים מההקפאה את הפחזניות ומתיזים עליהן מעט ספריי שמן.

אופים כ-15 דקות לפני ההגשה עד שמזהיב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות