עוגת דבש טבעונית

חמש דקות עבודה יתנו לכם עוגת דבש (ללא דבש) עסיסית ונימוחה

רועי טל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים7
צילום: אנטולי מיכאלו ובן פטר
רועי טל, שף אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(8)
דרגת קושי:קל

הצורך העולה באוכל טבעוני וטעים מהווה אתגר ביצירת קינוחים שלא יפלו בטעמם מקינוחים חלביים. ראש השנה הוא הזדמנות מצוינת להוכיח שאפשר להיות בלי ולהרגיש עם. חמש דקות עבודה יתנו לכם עוגת דבש (ללא דבש) עסיסית ונימוחה. מה הטריק? הסוד הוא ברסק התפוחים, שמהווה בסיס נהדר לעוגה הטעימה שלפניכם. 

רכיבים

  • כוס וחצי רסק תפוחים אורגני
  • שליש כוס שמן קנולה או סויה
  • 1/4 1 כוסות קמח רגיל (אפשר להחליף חצי מהכמות במלא)
  • 1/4 כוס שזיפים מיובשים קצוצים
  • קורט מלח
  • קורט סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס סוכר חום לח
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט ציפורן

לקישוט

  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות שקדים פרוסים

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי העוגה עם מטרפה.

משמנים תבנית אינגליש קייק עם ספריי שמן.

יוצקים את הבלילה ומעליה מפזרים שקדים.

אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

מיד עם הוצאת העוגה מהתנור יוצקים סילאן.

מצננים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ