שפונדרה: הנתח שב"פליאו" אוהבים לאכול - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שפונדרה: הנתח שב"פליאו" אוהבים לאכול

השפונדרה היא נתח עשיר מאוד בטעמים וזול באופן מפתיע. למה אנשי הפליאו כל כך אוהבים לאכול אותה ואיך תוציאו ממנה את המיטב?

דרגת קושי: קל
נתח שפונדרה לרוסטביף
דודו בכר

יש נתחי בשר שלא צריכים כלום חוץ מחום, מלח ופלפל. למשל כל הנתחים שמתאימים ליישון ולצלייה מהירה, דהיינו הסטייקים למיניהם. אבל יש עוד נתח אחד, אולי קצת פחות מוכר ויותר פשוט, שלא מתאים לצלייה מהירה אבל כל מה שהוא צריך זה מלח, פלפל וחום. בניגוד למנגל, כאן מדובר בחום נמוך לזמן ארוך ולא מכת חום חזקה לזמן קצר.

הכירו את השפונדרה, נתח יחסית זול, מגיע מאזור הצלעות. אני מעדיף את הגרסה שכוללת את העצם מאחר והיא תורמת המון טעם במהלך הצלייה. התוצאה היא רכה, נימוחה ומאד עשירה בטעמים. מעבר לכך, השפונדרה היא נתח עשיר בשומן שמספק לגוף אנרגיה איכותית. אז איך נתח עשיר בשומן מתקשר לאנרגיה איכותית? ובכן, שומן הוא מקור האנרגיה האיכותי ביותר לגוף. כן, כן. הרבה שנים סיפרו לנו ששומן זה רע ועודדו צריכת מוצרים דלי-שומן, אך בשנים האחרונות מתבררות אט אט העובדות: שומן מן החי (מסוגים שונים) טוב לגוף ואף מספק את האנרגיה הנחוצה לתפקודו.

להבדיל מצריכת פחמימות מוגברת בה האינסולין גורם לצבירת שומן בתאי השומן, השומן אינו "מבלבל" את האינסולין וניצול השומן כמקור אנרגיה נהיה מיטבי. אם בלבלתי אתכם ואתם מעוניינים לקרוא עוד בנושא – נא חפשו ברשת על תזונת הפליאו. בינתיים, רוצו להכין את הרוסטביף הבא שלכם.

_

נעם דקרס הוא שף בית האוכל הבריא "ביסל'ה"

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 5

רכיבים

2 ק"ג נתח שפונדרה, עם או ללא עצם

1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כף שטוחה מלח גס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-120 מעלות.

מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל מכל צדדיו ומניחים בכלי חסין חום או תבנית שתכיל אותו בנוחות.

מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן ברדיד אלומיניום. חשוב לוודא שהרדיד מכסה היטב את התבנית וצמוד אליה.

מכניסים את התבנית עם הבשר לתנור למשך שש עד שמונה שעות.

מסירים את הכיסוי מהתבנית ומתענגים על הריח והטעם.

נתח שפונדרה לרוסטביף
דודו בכר

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות