מתכון

צימעס משודרג

מאכל "חובה" בכל שולחן חג אשכנזי, שאפשר לאכול ממנו בלי סוף

גיא גמזו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: דודו בכר
גיא גמזו, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

צימעס הוא מאכל "חובה" בכל שולחן חג אשכנזי, והאמת, אני אישית יכול לאכול ממנו בלי סוף. שילוב הטעמים המתוקים והדביקים תמיד מזכיר לי ממתק שלא בא לי להניח מהיד. במתכון הוספתי מרכיבים המשדרגים את הצימעס הפשוט ומוסיפים לו רבדים של טעמים וצבעים מטריפים.

רכיבים

  • כף מלח
  • כף סוכר
  • 10 יחידות גזר קלוף וחתוך (לפי התמונה)
  • 2 כפות דבש
  • כפית פרחי ורדים מיובשים
  • חופן של כ-30 צימוקים אוזבקיים
  • 8 יחידות שזיף מיובש
  • 2 כפות חמאה מזוקקת / ניתן להחליף ב-2 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

מרתיחים מים, מוסיפים את הגזרים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות. לאחר מכן מסננים את הנוזל ושומרים אותו בכלי בצד.

לתוך סיר יוצקים את מעט השמן/חמאה ומוסיפים את הגזרים החתוכים. מוסיפים גם את הסוכר, המלח והדבש ומאדים יחד 5 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב.

במקרה שהגזרים עדיין לא רכים בתום חמש הדקות, מוסיפים מעט מהמים ששמרנו בצד.

אל תערובת הגזר מוסיפים את השזיפים, את פרחי הוורדים והצימוקים, מערבבים הכל יחד, טועמים ומשלימים מלח וסוכר לפי הטעם.

לאחר מכן מצננים, מעבירים לכלי הגשה ומגישים. בתיאבון.

תגובות