מתכון

כיסוני בצק במילוי בשר טלה ורימונים

גיא גמזו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק רימונים עם כיסוני בשר טלה
מרק רימונים עם כיסוני בשר טלהצילום: דודו בכר
גיא גמזו, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

את הרעיון למנה קיבלתי בחג האחרון, כשישבתי עם המשפחה של אשתי בארוחה ואכלנו קרפלך במילוי בשר. לכל עדה יש את הכיסונים שלה, מאירופה ועד אסיה. השינוי הוא רק במילוי. רכז הרימונים מוסיף חגיגיות וצבעוניות למנה, וכמובן המון טעם. טעם של עוד.

רכיבים

לבצק

  • 300 גרם קמח
  • ביצה אחת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים

למילוי

  • 300 גרם בשר טלה טחון (פעמיים) דק
  • 40 גרם שומן טלה טחון (פעמיים) דק
  • 1 בצל יבש קצוץ דק דק
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 2 כפות רכז רימונים

לציר

  • 500 מ"ל מיץ רימונים
  • 200 מ"ל מיץ גזר
  • 300 מ"ל מים
  • כף מיץ לימון סחוט טרי
  • קורט נענע מיובשת
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כף סוכר לבן

הוראות הכנה

בצק הכיסונים:

את כל החומרים יש ללוש יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד.

ניתן לרדד לבצק אחד וממנו לקרוץ עיגולים או להפריד את הבצק לכדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג שאותם נשטיח על כף היד.

המילוי:

מערבבים את כל החומרים: הבשר, המלח, הבצל, הפלפל הלבן ורכז הרימונים  עד לקבלת מסה אחידה.

לתוך כל עיגול בצק ששיטחנו יש להכניס את המלית ולסגור בצורת רביולי או כיסון (כמו בתמונה).

הציר:

את כל הנוזלים חוץ ממיץ הלימון שופכים לתוך סיר עמוק ומביאים לרתיחה.

כאשר הנוזל יתחיל לרתוח יופיע קצף, אותו יש להוציא עם כף.

מורידים את האש לאש נמוכה, מוסיפים את הנענע היבשה, שום, סוכר ומיץ לימון. מבשלים בלי מכסה על אש נמוכה לעוד כחצי שעה עד שמתקבל נוזל בצבע סגול עז.

הטיפים של גיא לכיסוני טלה ורימונים:

לפני ההגשה מניחים את הכיסונים בתוך הנוזל, לבישול קצר של 10 דקות על אש בינונית.

מומלץ להוסיף עלי מנגולד חתוכים או עלי תרד טורקי ומעל לכל מנה מומלץ לזלף שמן זית.

תגובות