חזה בקר בדבש וחרדל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חזה בקר בדבש וחרדל

מתכון מבית סבתא מבוסטון, מסצ'וסטס שכולל פיצוץ טעמים אמריקאיים

דרגת קושי: קל
חזה בקר בדבש וחרדל
דודו בכר

המנה הזו היא מנה מסורתית אצל הסבתא של אשתי, יהודייה כשרה מבוסטון. כשטעמתי את המנה בפעם הראשונה הרגשתי פיצוץ של טעמים מקוריים אמריקאיים והם כל כך נהדרים, שכמעט לא נגעתי במרכיבים ונשארתי נאמן למתכון, כי סוס מנצח לא מחליפים.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 2

רכיבים

3 ק"ג חזה בקר

כוס סוכר חום

1 כפית אבקת חרדל / זרעי חרדל טחונים

3 כפות חומץ תפוחים

3 כפות דבש אקליפטוס

שיני ציפורן כמספר נתחי הבשר

10 עלי דפנה

תימין כארבעה ענפים

חופן פלפל אנגלי

כף פלפל שחור (שלם)

הוראות הכנה

חורצים בגוש הבשר חתכים בשתי וערב, לטובת הכנסת הטעמים והתבלינים לתוך גוש הבשר.

מכניסים את הבשר לסיר ומכסים במים. מוסיפים את עלי הדפנה, התימין, הפלפל האנגלי והפלפל השחור. מבשלים שעתיים על אש נמוכה.

לאחר הבישול הארוך מוציאים את גוש הבשר ומניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר חום, אבקת החרדל, החומץ והדבש עם מעט מהנוזל של רתיחת הבשר.

מערבבים טוב עד להמסת כל המרכיבים, מושחים את הבשר בתערובת החרדל והדבש.

מניחים בתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 45 דקות.

המלצת השף:

במהלך הבישול, לאחר 20 דקות אפייה יש להוציא מהתנור ולזגג את שאריות הרוטב על הצלי.

המלצת השף #2:

כדאי מאוד לנצל את השאריות ולשמור אותן להכנת סנדוויץ' קורנביף מהחלומות ביום שאחרי החג.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות