מתכון

טאג'ין עוף בזעפרן ותרכיז רימונים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:8 מנות
טאג'ין עוף וזעפרן ברכז רימונים

רכיבים

  • 12 יחידות חלקי עוף (עוף וחצי)
  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כוס תרכיז רימונים
  • רבע כוס מיץ לימון
  • חצי כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל שחור

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כרישות פרוסות לחצאי עיגולים
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים לעיגולים דקים
  • 10 שיני שום קלופות וחצויות לאורך
  • 3 כפות זיתי קלמטה, נבלי או סורי דפוק
  • 4 שומר חתוכים לרבעים או שמיניות
  • לימון קטום ופרוס לחצאי עיגולים דקים
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • חתי כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 10 חוטי זעפרן

הוראות הכנה

שוטפים את חלקי העוף ומייבשים היטב עם מגבת. מערבבים את חומרי המשרה בקערה, מעסים את חלקי העוף במשרה, ומשהים בתוך המשרה למשך שעה במקרר.

בסיר גדול, שנכנס לתנור, מטגנים בשמן זית חצאי עיגולי כרישה למשך 10 דקות. מוסיפים סלרי, שום וזיתים וממשיכים בטיגון למשך חמש דקות נוספות, תוך ערבוב מפעם לפעם. מוסיפים פלחי שומר ולימון ומטגנים שתי דקות. מוסיפים עגבניות ותבלינים, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים עשר דקות על להבה בינונית. מגבירים מעט את הלהבה, מוסיפים את חלקי העוף וחומרי המשרה ומבשלים מכוסה 20 דקות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך שעה. מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס. מניחים את סיר העוף בתנור וצולים למשך שעה נוספת. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס.

תגובות