מתכון

עוגת שוקולד דבש

הזיווג המושלם בין דבש לשוקולד מייצר עוגה חגיגית, ריחנית ועשירת טעמים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת שוקולד דבש
עוגת שוקולד דבשצילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

היא גם יפהפייה בזכות הציפוי המבריק וצורתה הגבוהה. ושימו לב: היא טעימה יותר לאחר יום או יומיים של קירור במקרר. צריך להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה.

לשימון התבנית משתמשים במעט חמאה רכה ובכף או שתיים של אבקת קקאו.

רכיבים

  • 3/4 מכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו אבל לא יותר מ-70%)
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה
  • חצי כוס דבש נוזלי (150 גרם)
  • כפית אבקת נס קפה איכותית
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קוניאק
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח מנופה
  • 3 כפות אבקת קקאו איכותית מנופה
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח

לציפוי

  • חצי מכל (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • כף דבש נוזלי או כף גלוקוז

הוראות הכנה

מחממים תנור ל־170 מעלות. מבשלים שמנת בסיר עד רתיחה עדינה. מכבים את האש ומוסיפים שוקולד. מערבבים היטב ומצננים. משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת ומפזרים בנדיבות בעזרת מסננת דקה אבקת קקאו מסביב לתבנית כולל הדפנות הפנימיות, עד שהן מכוסות היטב. בקערת מערבל חשמלי מקציפים חמאה, דבש, נס קפה וסוכר למשך 5 דקות. מוסיפים ביצים אחת אחר השנייה ולבסוף קוניאק. מערבלים. מנפים יחד את החומרים היבשים. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין חומרים יבשים ושוקולד מומס. מערבלים מעט.

מניחים כף אחר כף של בצק בתבנית. אופים 40-35 דקות. לאחר שעה של צינון הופכים בזהירות על צלחת ההגשה. מכינים את הציפוי: מחממים בסיר או במיקרו גל שמנת עם דבש או גלוקוז עד כמעט רתיחה. מכבים, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מוזגים את הרוטב על העוגה ומצפים אותה היטב.

ניתן לאחסנה במקרר כשהיא עטופה למשך שלושה עד ארבעה ימים. מגישים בטמפרטורת החדר. מומלץ לצד כף שמנת חמוצה מעורבבת עם מעט אבקת סוכר או קצפת מתוקה במידה.

תגובות