מתכון

טרפלס שוקולד, דבש וג'ינג'ר

כי כל ארוחה חגיגית צריכה להסתיים בקוביות קטנות של שוקולד מענג עם עקצוץ של ג'ינג'ר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
טרפלס שוקולד, דבש וג'ינג'ר
טרפלס שוקולד, דבש וג'ינג'רצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 125 מ”ל (חצי כוס) שמנת מתוקה
  • 2 כפות דבש
  • 300 גרם שוקולד (רצוי באחוזים גבוהים)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות קוניאק
  • חצי כפית אבקת זנגביל
  • 2 חלמונים

לציפוי

  • : קקאו איכותי מנופה

הוראות הכנה

מבשלים שמנת ודבש בסיר עד רתיחה עדינה. מכבים את האש ומוסיפים שוקולד וחמאה, מערבבים עד המסה. מוסיפים קוניאק וזנגביל ומערבבים. מוסיפים חלמונים ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה. מעבירים לתבנית אפייה מרובעת או מלבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה ומצננים למשך לילה. הופכים על קרש חיתוך וחותכים בעזרת סרגל וסכין חדה ריבועים קטנים. אם המסה מתחממת מדי בעת החיתוך, מצננים במקרר בזמן החיתוך לרבע שעה ואז ממשיכים. טובלים כל ריבוע בקקאו מנופה ומצננים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא. מוציאים מהמקרר ואוכלים אחרי 3 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ