בראוניז תאנים בדבש - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בראוניז תאנים בדבש

דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירוש

אני אוהבת להגיש את הבראוניז הנפלאים האלה במשך כל השנה. לרוב אחתוך אותם לקוביות קטנטנות ואגיש כממתק קטן בסיום ארוחה. מחוץ לעונה אני משתמשת בדבלים או בריבת תאנים טחונה היטב. השילוב בין מרקחת התאנים לשוקולד המריר יוצר מרקם נימוח ועשיר. אל תוותרו על האגוזים - האפייה הארוכה של האגוזים בדבש מבטלת את המרירות המסוימת של האגוז ויוצרת מרקם פריך ומתוק.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

תבנית 20 על 20 ס"מ

8 תאנים בשלות או 8 דבלים

שליש כוס (100 גרם) דבש נוזלי

אגוזים בדבש:

70 גרם אגוזים

70 גרם דבש

לעוגה:

250 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% מוצקי קקאו)

100 גרם חמאה

3 ביצים

50 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר

6 כפות (60 גרם) קמח מנופה

כף קקאו מנופה

הוראות הכנה

בסיר קטן מרתיחים תאנים ודבש, מכסים ומבשלים על אש קטנטנה שעה וחצי. אם משתמשים בדבלים מוסיפים לסיר רבע כוס מים. מסננים את כל הנוזלים וטוחנים במעבד מזון קטן. בזמן בישול התאנים מחממים תנור ל-100 מעלות. מניחים אגוזים ודבש בקערה, מערבבים ומעבירים לתבנית טוסטר־אובן קטנה מרופדת בנייר אפייה. קולים למשך שעה. מצננים וקוצצים. ממיסים שוקולד וחמאה בבן מרי. מערבבים היטב. מצננים לחום גוף. בקערת מערבל עם וו גיטרה מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה מעט. מקפלים פנימה את השוקולד והתאנים. מוסיפים ידנית ובתנועות קיפול קמח וקקאו לבלילה.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת (20X20) בנייר אפייה. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את האגוזים הקצוצים. מכניסים לתנור, מורידים מיד את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים 25 דקות. מקררים במקרר מספר שעות טרם החיתוך. חותכים לקוביות קטנות ושומרים בקופסא אטומה במקרר. מוציאים מהמקרר ואוכלים אחרי 510 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות