מתכון

איך מכינים ביף בורגיניון?

מנה מושקעת ועשירה ביין, בערמונים ובירקות, שהופכת ארוחה לחגיגית במיוחד (והכל בסיר אחד) של שי ונאווה שילה - בשלנים באתר יאמי

שי ונאווה שילה, בשלנים אורחים
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ביף בורגיניון
צילום: הדס פרץ
שי ונאווה שילה, בשלנים אורחים
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

הפעם הראשונה שבה בישלנו ביף בורגיניון היתה בראש השנה לפני כמה שנים. אירחנו את המשפחה וחשבנו לגוון את המנות הקלאסיות שנהגו להגיש אצלנו במשפחה ולהכין מנה חגיגית יותר. זוהי מנה מושקעת ועשירה ביין, בערמונים ובירקות, שהופכת את הארוחה לחגיגית במיוחד (והכל בסיר אחד).

לאתר האוכל של שי ונאוה

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר צלי כתף טרי, חתוך לקוביות של כ-2X2 ס"מ
  • 1 בקבוק יין אדום איכותי – כזה שהייתם נהנים לשתות
  • 12-10 בצלצלי שאלוט – קלופים וחתוכים ל-2
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • ירקות קלופים וחתוכים לקוביות של כ-1X1 ס"מ:
  • 6 תפוחי אדמה
  • 4 גזרים
  • 2 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי
  • 2 ענפי סלרי
  • 3 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 200 גרם ערמונים – קלויים, קלופים וחתוכים לחצאים
  • חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
  • תבלינים – חצי כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור גרוס גס, כף וחצי מלח, כפית טימין, 2 עלי דפנה (שבורים)
  • 3 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

מכינים את כל המצרכים מראש.

בסיר כבד מטגנים את הבצל ב-2-1 כפות שמן, עד שיהפוך לשקוף.

מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים ומטגנים 5-4 דקות. מעבירים הכל למסננת.

באותו סיר (בלי לשטוף אותו) קולים את התבלינים כ-30 שניות.

מוסיפים את הבשר ואת כף השמן שנותרה ומטגנים עד שהבשר משחים מכל הכיוונים.

מוסיפים את היין (עד שהוא מכסה את הבשר), מגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ ומבשלים ברתיחה אטית כשעתיים במכסה סגור (מדי פעם מסירים את הקצף שנוצר).

מוסיפים לסיר את הירקות והערמונים ומבשלים עוד כשעה במכסה סגור (בסך הכל כ-3 שעות בישול).

אם חסרים נוזלים, מוסיפים כוס מים רתוחים.

מוודאים שהבשר והירקות התרככו לחלוטין. מתקנים תיבול. אם הם לא מספיק רכים מבשלים 20 דקות נוספות ובודקים.

מגישים עם אורז לבן או עם חלה לשבת לספיגת הרוטב.

תגובות