מתכון

פילה דניס בסלסת עגבניות ויין לבן

דניס הוא דג עדין שאפשר להתאים לו הרבה רטבים, למשל סלסת עגבניות ויין לבן

מיטל סייג, בשלנית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פילה דניס בסלסת עגבניות ויין לבן
צילום: הדס פרץ
מיטל סייג, בשלנית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

אני מאוד אוהבת דגים ודניס הוא דג עדין שאפשר להתאים לו הרבה רטבים. בחרתי בסלסת עגבניות ויין לבן, מכיוון שזה רוטב עדין המוסיף ארומה לדג וגם מחזק את טעמו. ההכנה קלה מאוד ומתקבלת מנת גורמה אמיתית. מנה יפה, צבעונית וטעימה, שמהדרת מאוד את שולחן החג.

לאתר של מיטל סייג - כמו בבית

רכיבים

  • פילה דניס (כ-150 גרם)
  • רבע כוס יין לבן (יבש או חצי יבש)
  • עגבנייה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
  • שן שום פרוסה
  • חופן פטרוזיליה
  • כף לימון טרי סחוט
  • 3 ענפי טימין
  • כפית חמאה
  • מלח אטלנטי
  • פלפל גרוס
  • שמן זית

הוראות הכנה

צורבים במחבת את הדג על העור כשתי דקות עם מעט שמן זית ומפזרים עליו מעט מלח ופלפל.

הופכים את הדג לעוד 4-3 דקות ומניחים בצלחת – הדג מוכן ועסיסי!

לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת החמאה, השום הטימין, העגבנייה, המלח והפלפל, מערבבים מעט וממתינים שהתערובת תרתח. מוסיפים את היין הלבן ואחרי חצי דקה את הלימון והפטרוזיליה, מערבבים עוד כשתי דקות ושופכים את הרוטב על הדג.

תגובות