מתכון

רצועות אנטריקוט ביין אדום

מנה עיקרית חגיגית ומתוקה שהיין משדרג אותה ומחמיא לבשר והפירות היבשים מוסיפים לה צבע ואופי

מיה לביא, בשלנית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רצועות אנטריקוט ביין אדום
צילום: דרור לביא
מיה לביא, בשלנית אורחת
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

לחג השנה רציתי להכין מנה עיקרית שתהיה חגיגית ומתוקה, כדי לרענן את התפריט שלי. אחרי שטעימות שערכתי לבדיקת המנה התקבלו באהדה, הבנתי שזו הולכת להיות מנת הדגל שלי בראש השנה. בחרתי בבשר אנטריקוט, כי הוא בדרך כלל חגיגי יותר מבשר אחר. היין משדרג את המנה ומחמיא לבשר והפירות היבשים מוסיפים צבע ואופי.
שולחן מרשים בחג מתחיל במנה עיקרית עוצרת נשימה.

לאתר האוכל של מיה לביא

רכיבים

  • גוש אנטריקוט של קילו בערך
  • בצל אחד גדול (חתוך לקוביות קטנות)
  • כוס וחצי יין אדום קברנה מרלו סגל
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר חום
  • 7 שזיפים
  • 4 משמשים
  • חופן צימוקים
  • חופן חמוציות
  • כפית רכז רימונים
  • כפית פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה
  • כפית כורכום
  • חצי כפית כמון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל

הוראות הכנה

בסיר לחץ (לא חובה) מטגנים בצל ומוסיפים כורכום, כמון, מלח ופלפל. מכניסים את האנטריקוט בשלמות ו"סוגרים" אותו מכל הכיוונים בטיגון קל. מכסים את הבשר במים ומבשלים את האנטריקוט. אם משתמשים בסיר לחץ, הבישול נמשך כשעה וחצי. בסיר רגיל – כשלוש שעות.

אחרי הבישול מקררים היטב ופורסים לרצועות.

מעבירים את ציר הבשר שנוצר לסיר שטוח ומוסיפים לו יין אדום, רסק עגבניות, סילאן, רכז רימונים, פפריקה וסוכר חום ומאדים. 

מוסיפים את הפירות היבשים ורצועות האנטריקוט, מבשלים מעט, טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים כחצי שעה נוספת על אש מאוד נמוכה, לספיגת טעמים.

רצוי להכין לילה מראש, לספיגת טעמים.

מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.

תגובות