טופו ביין אדום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טופו ביין אדום

מנה שמחה ומתקתקה, עם טעמים חזקים, שתשמח את כלל האורחים ולא רק אלה שאינם אוכלי בשר

דרגת קושי: קל
טופו ביין אדום
דרור לביא

מנה זו היא הבת דודה של רצועות האנטריקוט והיא נולדה מתוך הצורך לתת מענה ללקוחות טבעוניים וצמחוניים. זו מנה שמחה ומתקתקה, עם טעמים חזקים, שתשמח את כלל האורחים ולא רק אלה שאינם אוכלי בשר.
הטופו נפלא בספיגת טעמים והשילוב שלו עם היין האדום כמעט מתבקש בחג.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לכ-4 סועדים:

חצי חבילת טופו (בערך 160 גרם), חתוכה לקוביות של חצי ס"מ על חצי ס"מ

2 כפות סוכר חום
כוס יין אדום קברנה מרלו 
בצל אחד גדול חתוך לקוביות קטנות
2 כפות סילאן 
מעט שמן קנולה
10 שזיפים
חופן חמוציות 
חופן צימוקים 
5 משמשים 
כף גדושה רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית מלח
חצי כפית פלפל
מעט שקדים מולבנים 
שומשום
 

הוראות הכנה

משרים את קוביות הטופו בסוכר חום וביין אדום 5-4 שעות.

מטגנים את קוביות הבצל ומוסיפים להן פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, סילאן, רסק עגבניות ואת קוביות הטופו שהושרו ביין אדום. נותנים לתבשיל להתאדות.

מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים הכל יחד לספיגת טעמים.

אחרי שמחלקים את התבשיל לצלחות מוסיפים את השקדים ומפזרים שומשום מעל.

מומלץ לאכול בליווי אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות