מתכון |

טופו ביין אדום

מנה שמחה ומתקתקה, עם טעמים חזקים, שתשמח את כלל האורחים ולא רק אלה שאינם אוכלי בשר

מיה לביא, בשלנית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טופו ביין אדום
צילום: דרור לביא
מיה לביא, בשלנית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מנה זו היא הבת דודה של רצועות האנטריקוט והיא נולדה מתוך הצורך לתת מענה ללקוחות טבעוניים וצמחוניים. זו מנה שמחה ומתקתקה, עם טעמים חזקים, שתשמח את כלל האורחים ולא רק אלה שאינם אוכלי בשר.
הטופו נפלא בספיגת טעמים והשילוב שלו עם היין האדום כמעט מתבקש בחג.

רכיבים

  • חצי חבילת טופו (בערך 160 גרם), חתוכה לקוביות של חצי ס"מ על חצי ס"מ
  • 2 כפות סוכר חום
  • כוס יין אדום קברנה מרלו
  • בצל אחד גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות סילאן
  • מעט שמן קנולה
  • 10 שזיפים
  • חופן חמוציות
  • חופן צימוקים
  • 5 משמשים
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • מעט שקדים מולבנים
  • שומשום

הוראות הכנה

משרים את קוביות הטופו בסוכר חום וביין אדום 5-4 שעות.

מטגנים את קוביות הבצל ומוסיפים להן פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, סילאן, רסק עגבניות ואת קוביות הטופו שהושרו ביין אדום. נותנים לתבשיל להתאדות.

מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים הכל יחד לספיגת טעמים.

אחרי שמחלקים את התבשיל לצלחות מוסיפים את השקדים ומפזרים שומשום מעל.

מומלץ לאכול בליווי אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ